Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΣΥΚ Απολογισμός 2017

Χαλάνδρι 31-1-2017

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ευτυχώς υπάρχουν και οι θεσμικά υποχρεωτικές συναντήσεις, όπως αυτή εδώ, για να βρισκόμαστε και καμιά φορά να τα λέμε.

Επί δύο χρόνια, που ήταν η θητεία αυτής της Τοπικής, έγιναν 2 συνεδριάσεις, 2 επισκέψεις στη Διεύθυνση Πληροφορικής και 1 στη Διεύθυνση Επιθεώρησης.

Από το πρόγραμμα διεκδικήσεων που πρότεινε η πλειοψηφία και υπερψηφίστηκε στις προηγούμενες εκλογές, όχι μόνο δεν επιλύθηκε κανένα απολύτως, αλλά ούτε και διεκδικήθηκε.

2 χρόνια απόλυτης απραξίας.

Και θα μου πείτε γιατί εκτίθενται στις αρχαιρεσίες, αφού δεν έχουν σκοπό να επιδιώξουν τίποτε; Μα δεν ήθελαν να εκτεθούν. Γνωρίζω καλά, από δηλώσεις τους, ότι δεν ήθελαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Όπως και τώρα, όπως δηλώνει, ο απελθών γραμματέας, δεν θα ξανασυμμετάσχει, αλλά λίγη σημασία έχει τι σκοπούς είχε και έχει αυτός. Εξ άλλου, από ότι ακούγεται, προορίζεται για Πρόεδρος του Ταμείου Υγείας. Πως γίνεται να προκαθορίζονται οι θέσεις και οι ρόλοι, είναι ένα εκπληκτικό γεγονός.

Θα μου πείτε, τί μπορούσε να κάνει αυτή η Τοπική Διοικητική Επιτροπή, στους δύσκολους καιρούς που είμαστε. Ίσως να μη μπορούσε να κάνει τίποτε, αλλά θα μπορούσε τουλάχιστον να διεκδικήσει κάτι από όλα όσα εξήγγειλε.

Μια Τοπική Επιτροπή συνάδελφοι, με τη στήριξη σας, μπορεί να επιτύχει πολλά πράγματα. Ακούστε τί είχε επιτύχει στο παρελθόν:

Η ΤΔΕ ΜΗΚΕΧΑ είναι μη θεσμοθετημένη Επιτροπή, δεν αναφέρεται στο Καταστατικό του ΣΥΤΕ και επειδή η τροποποίηση του καταστατικού είναι πολλή δύσκολη υπόθεση, η θεσμοθέτηση της Επιτροπής μας φαντάζει αδύνατη. Τότε προκαλέσαμε και πετύχαμε ομόφωνη απόφαση από το ΔΣ του ΣΥΤΕ να αντιμετωπίζεται ισότιμα με τις υπόλοιπες ΤΔΕ. Αυτό στην πράξη λειτούργησε τόσο καλά, που υπήρξαν φορές που συμμετείχαμε για τοπικά θέματα, ισότιμα με τον Σύλλογο σε διαπραγμάτευση με τη Διοίκηση.

Τότε, το Παράρτημα, εκπροσωπούσε την Οργάνωση και την Πληροφορική, δεν ήταν εδώ οι άλλες Διευθύνσεις. Η Διεύθυνση ονομαζόταν Διεύθυνση Οργάνωσης και Προγραμματισμού και το κομμάτι της Πληροφορικής ήταν 4 τμήματα. Πετύχαμε να ονομαστεί Διεύθυνση Πληροφορικής και Οργάνωσης και η Πληροφορική να οργανωθεί σε 10 Τμήματα.

Επιτεύχθηκε η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος και η άδεια των 6 ημερών. Αναβαθμίσθηκαν τα εξειδικευμένα επιδόματα, και καταργήθηκε η Επιστημονική Γραμματεία που διοικούσε την Πληροφορική από το Κεντρικό. Απομακρύνθηκε η εταιρεία του Κόκκαλη, που είχε βάλει η Διοίκηση, με αθέατο σκοπό την άλωση της Πληροφορικής και το πέρασμα του έργου της σε ιδιωτικά χέρια.

Στη Διάτρηση, λόγω απαξίωσης του αντικειμένου της, για την προστασία του προσωπικού της, καταργήθηκαν οι υπηρεσίες της και το επίδομα γαλέρας (απόδοσης) ήτοι, όσους δακτυλισμούς κάνεις, ανάλογο επίδομα θα πάρεις, μετατράπηκε σε εξειδικευμένο επίδομα μετά από μια άκρως επίπονη διαδικασία.

Αυτή που σήμερα, είναι η πλειοψηφούσα παράταξη στην ΤΔΕ ήταν η δική μας παράταξη. Μέσα από αυτήν αναδείχτηκε η κ. Μερτύρη στο ΣΥΤΕ. Πάνω από 10 χρόνια εκλέγεται η Θωμαή στο ΣΥΤΕ. Πέστε μου, ένα αίτημα που ικανοποιήθηκε υπέρ του ΜΗΚΕΧΑ όλα αυτά τα χρόνια.

Η συμμετοχή στα κοινά, αγαπητοί συνάδελφοι, προκαλείται για δυο λόγους: Την ανάγκη, ή την επιθυμία, την προσωπική επιθυμία, την φιλοδοξία, την επικαρπία προσωπικών ωφελημάτων. Πέστε μου ποια ανάγκη εξυπηρέτησε η μέχρι τώρα πλειοψηφούσα παράταξη και αποφασίστε τι θα ψηφίσετε στις επερχόμενες εκλογές.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 

Ομιλία του εκπροσώπου της κίνησής μας, στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της ΤΔΕ ΜΗΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου