Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 1995

Απολογισμός για όσα έγιναν στη Μηχανογράφηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Προς το Προσωπικό της Μηχανογράφησης

 

Χαλάνδρι, 14 Σεπτεμβρίου 1995

 

Επιδιώκοντας να κάνουμε ένα απολογισμό για όσα έγιναν στη Μηχανογράφηση, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Ε. και ιδιαίτερα στον Πρόεδρο του Γ. Κασκαρέλη, για την αμέριστη συμπαράσταση που έδειξαν στην επίλυση του προβλήματος της Μηχανογράφησης.

Με τις ενέργειες του Συλλόγου έγινε κατανοητό στη Διοίκηση το πρόβλημα της Μηχανογράφησης και λήφθηκαν τα μέτρα που συνέβαλλαν στον τερματισμό της υποβάθμισης του Κέντρου.

Η τοποθέτηση νέου Διευθυντή, η αποκατάσταση των αδικιών, η έγκριση νέου οργανογράμματος, η τοποθέτηση στελεχών που αποκαθιστούν μια ισορροπία δυνάμεων στον χώρο, ορισμένες οικονομικές και θεσμικές διευθετήσεις, αποτελούν σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση του Κέντρου. Παράλληλα ο νέος Διευθυντής δείχνει με την στάση του, ότι ενδιαφέρεται για την Πληροφορική στην Τράπεζα της Ελλάδος και αυτό αποτελεί για μας ένα σημαντικό στοιχείο για να βρει το Κέντρο το δρόμο του.

Βεβαίως εκκρεμούν ζητήματα όπως η πλήρωση των θέσεων και η οργάνωση των Υπηρεσιών στον Έλεγχο, την Μηχανεπεξεργασία, την Τεχνική Υπηρεσία την Γραμματεία και την Ασφάλεια, ζητήματα που βεβαιώνεται από τον Διευθυντή, ότι θα διευθετηθούν εντός διμήνου με πρόταση του στη Διοίκηση.

Σοβαρό ζήτημα επίσης είναι η ύπαρξη μονάδων παρα-πληροφορικής, όπως στη Δ/νση Ασφαλιστικών Οργανισμών και στην Γ.Ε.Τ. Η αποδυνάμωση του Μηχανογραφικού Κέντρου με την ύπαρξη τέτοιων «κέντρων» πρέπει να σταματήσει. Θα αγωνιστούμε για την κατάργησή τους με την βοήθεια του Σ.Υ.Τ.Ε. και για τη σύσταση του Τομέα Σχεδιασμού και Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων (Auditing) στη Δ/νση Πληροφορικής, σύμφωνα με την υπόσχεση του Υποδιοικητή.

Μέγα θέμα αποτελεί και η παρουσία της εταιρίας στην Μηχανογράφηση. Ευελπιστούμε να τελειώσει με το καλό το έργο της και ευχόμαστε το προϊόν της να είναι χρήσιμο και αξιοποιήσιμο από την Τράπεζα, παρά το γεγονός ότι διατηρούμε έντονες ανησυχίες για την μελλοντική διαγωγή της εταιρίας-συμβούλου. Καταγράφεται και αποτυπώνεται με σχολαστικότητα το μέχρι τώρα έργο του Κέντρου, παράλληλα δε, δόθηκε και το κόστος των 3 τελευταίων ετών της Διεύθυνσης. Έτσι δεν απομένει με το πέρας των εργασιών της εταιρίας μια δελεαστικότατη οικονομική προσφορά που θα κάνει η εταιρία στην Τράπεζα για την «πλήρη μηχανοργάνωσή» της, και γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με την πληροφορική, το μέγεθος της δέσμευσης, της εξάρτησης και της οικονομικής απομύζησης που σημαίνει αυτό. Εμείς όμως θα είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη δουλειά μας και την αξιοπρέπειά μας.

Συνάδελφοι,

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο Γιώργο Ψαλ. για την βοήθεια που μας προσέφερε, στην αποκατάσταση των ζημιών που παρουσιάσθηκαν στο Κέντρο και  θα αποδεχθούμε την βοήθεια του, όποτε την χρειαστούμε, εδώ  ή στο γραφείο του. Είναι επιτέλους ώρα να γυρίσουν όλοι οι άνθρωποι της Μηχανογράφησης στο φυσικό τους χώρο και να προσφέρουν από κοντά τις υπηρεσίες τους στην Τράπεζα.

Κοινοποίηση: Δ.Σ. Σ.Υ.Τ.Ε.

Η Τοπική Διοικητική Επιτροπή