Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Προγραμματισμός Δράσης της ΤΔΕ

Χαλάνδρι 10-3-2015

Στη Συνεδρίαση της ΤΔΕ την 9-3-2015, προτείναμε στην πλειοψηφία να υιοθετήσει ως Προγραμματισμό Δράσης της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής τις προεκλογικές υποσχέσεις της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, της δικής τους Παράταξης, ήτοι, όπως παρουσιάζονται αυτούσια στην ανακοίνωση τους, τα παρακάτω:
«…
Κατά τη νέα διετία είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε λύσεις σε μια σειρά θεμάτων που μας αφορούν άμεσα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα εξής:
  • Πρόσληψη νέου προσωπικού ώστε να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες των Διευθύνσεων του ΜΗ.ΚΕ.ΧΑ. και να διατηρούνται υψηλά εργασιακά πρότυπα.
  • Οριστική επίλυση του θέματος που προέκυψε με τον συμψηφισμό του κωδικού 1299 που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση μισθού των συναδέλφων οι οποίοι εντάσσονται σε ανώτερη μηχανογραφική βαθμίδα. Θα επιδιώξουμε η λύση που θα δοθεί στην ΕΣΣΕ 2015 να καλύψει αναδρομικά και τις περιπτώσεις που έχει ήδη μειωθεί ο μισθός συναδέλφων της Διεύθυνσης Εσωτερικής Επιθεώρησης και της Διεύθυνσης Πληροφορικής.
  • Ενίσχυση του προσωπικού συγκεκριμένων χώρων με εσωτερικές μετακινήσεις.
  • Κάλυψη και των τελευταίων κενών θέσεων ευθύνης με αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τον κανονισμό ταξιδιών στους συναδέλφους της Διεύθυνσης Εσωτερικής Επιθεώρησης.
  • Υποβολή προτάσεων προς τις Διευθύνσεις για τα έργα που έχουν αναλάβει, έχοντας πάντα στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των αυξανόμενων επιχειρησιακών αναγκών της Τράπεζας.
  • Συστηματική επιμόρφωση των συναδέλφων ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις προκλήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας και καινοτομίας.
Επιπλέον, για τα θέματα που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να διευθετήσουμε, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για:
  • Χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους χώρους του ΜΗ.ΚΕ.ΧΑ.
  • Επίλυση των προβλημάτων των κτιριακών εγκαταστάσεων.
  • Επαναχορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας στους συναδέλφους που κάνουν δεύτερο μεταπτυχιακό και δεν έχουν πάρει άλλη παρόμοια άδεια από την ΤτΕ.

…»
Αυτά, υπόσχονταν η πλειοψηφία της σημερινής ΤΔΕ την παραμονή των εκλογών. Στη χθεσινή συνεδρίαση, εισηγηθήκαμε εκτός των άλλων την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΤΔΕ για την διεκπεραίωση του πρώτου θέματος των εξαγγελιών τους. Όπως φαίνεται και από τα πρακτικά που κυκλοφόρησε ο Γραμματέας, η πλειοψηφία θεωρεί ότι η ενέργεια για πρόταση της ΤΔΕ για προσλήψεις ξεπερνά την καλώς εννοούμενη αρμοδιότητα της Επιτροπής.
Όπως προέκυψε, από τη συζήτηση, η γνώμη του Γραμματέα ήταν να επισκεφθούμε τη Διεύθυνση, να μας ενημερώσει για την απόφαση της για τις ανάγκες προσωπικού και αυτά να τα πάμε στο Σύλλογο.


Συνάδελφοι,
Εμείς θεωρούμε ότι κάπως αλλιώς η ΤΔΕ πρέπει να επιτελεί το έργο της. Η Διεύθυνση έχει τη δική της γνώμη και πρόταση στη Διοίκηση. Η Διεύθυνση όμως είναι διορισμένη από τη Διοίκηση, άρα, αποτελεί τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας. Από πότε υιοθετεί ένα συνδικαλιστικό όργανο, άκριτα τις αποφάσεις της εργοδοσίας; Εμείς σαν Παράρτημα του ΣΥΤΕ, οφείλουμε να προβούμε στις δικές μας εκτιμήσεις, να συλλέξουμε τα δικά μας στοιχεία, είτε από τους προϊσταμένους τμημάτων, υπηρεσιών, αλλά και από τον απλό συνάδελφο που έχει πρόβλημα στη δουλειά του και δεν προλαβαίνει τη διεκπεραίωσή της. Αν η δική μας πρόταση συμφωνεί με την πρόταση της Διεύθυνσης, τόσο το καλύτερο για όλους. Ως Παράρτημα, τηρώντας την υπόσχεση απέναντι στους εργαζόμενους του χώρου μας, οφείλουμε κατ' ελάχιστον να πάμε μια πρόταση για προσλήψεις στο ΣΥΤΕ. Τί πρόταση θα πάμε στο ΣΥΤΕ να υποστηρίξουμε; Την πρόταση της Διεύθυνσης, που αν θέλει θα μας την κοινοποιήσει κιόλας. Από όσο γνωρίζουμε, οι συνάδελφοι Τεχνικοί, έχουν ήδη μια διαμορφωμένη πρόταση, ανά ειδικότητα για προσλήψεις προσωπικού σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Αλλά βέβαια, δεν έτυχαν οι συνάδελφοι της εύνοιας της πλειοψηφίας να μπορέσουν να ορίσουν ένα αντιπρόσωπο στη ΤΔΕ για την προώθηση των θεμάτων τους.

Ευτυχώς συνάδελφοι έχουμε δημοκρατία και η δημοκρατία εγγυάται τη δυνατότητα της μειοψηφίας να ακούγεται και αυτό θα κάνουμε, θα ακουγόμαστε όπως επίσης και θα ακούμε κάθε συνάδελφο, πικραμένο ή μη, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και όχι μόνο κάθε Τετάρτη 12:00 με 13:00.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΔΗ.ΣΥ.Κ.

ΔΗ.ΣΥ.Κ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
στο Παράρτημα ΣΥΤΕ του Μηχανογραφικού Κέντρου