Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 17/2013

Αθήνα, 13/11/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 17

Συνάδελφοι,
    Μετά από πολύμηνη κωλυσιεργία των κομματικών εκείνων δυνάμεων στο ΕΚΑ, οι οποίες έπαιξαν τα παιχνίδια των μικροσυμφερόντων τους, συστάθηκε επιτέλους το Προεδρείο στη δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας.
     Οι Ανεξάρτητοι Τραπεζοελλαδίτες συμμετέχουμε, ως γνωστόν, στην νεοσύστατη παράταξη του ΕΚΑ “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”. H “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” είναι μια πολλά υποσχόμενη προσπάθεια ανθρώπων από πολλούς εργασιακούς χώρους. Όλοι εμείς επιδιώκουμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία άσκησης του συνδικαλισμού στην Ελλάδα. Πρέπει επιτέλους το συνδικαλιστικό κίνημα να υπηρετήσει τον απλό εργαζόμενο και όχι τα κόμματα. Πολλώ δε μάλλον στη σημερινή συγκυρία κατά την οποία τα εργασιακά δικαιώματα έχουν πεταχτεί στον Καιάδα της μνημονιακής λογικής και η θέση των εργαζομένων έναντι των καθημερινών μνημονιακών επιθέσεων είναι δεινή.
      Οι Ανεξάρτητοι Τραπεζοελλαδίτες μαζί με την “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” ανοίγουμε έναν καινούργιο δρόμο πάλης και αγώνα αφήνοντας πίσω τις λογικές των παλαιών κομματικών παρατάξεων του περασμένου αιώνα. Την καθαρότητα του λόγου μας και τη σαφήνεια των θέσεων μας εξετίμησαν οι πάντες στο ΕΚΑ και για το λόγο αυτό η “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ” κατέλαβε στο νέο Προεδρείο τρεις καίριες θέσεις όταν κραταιές δυνάμεις του παρελθόντος κατέλαβαν μία θέση μετά βίας (π.χ. ΔΑΚΕ μία θέση αναπληρωματικού).
       Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στους αγώνες που έρχονται οι Ανεξάρτητοι Τραπεζοελλαδίτες θα δώσουμε δυναμικό παρόν μαζί με την “ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ”.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η  Συντονιστική  Επιτροπή


      Διεκδικούμε
   Αξιοκρατία
         Διαφάνεια Αλληλεγγύη