Παρασκευή 11 Ιουνίου 1999

ΤΔΕ 6: Προς την Διοίκηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Τ.Ε.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ

 

Χαλάνδρι 11 Ιουνίου 1999

 

Προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

κ. Λ. Παπαδήμο

 

Κοινοποιείται:   Προς τους Υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος

                        κ. Ν. Γκαργκάνα και κ. Π. Θωμόπουλο

 Κύριε Διοικητά,

Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Οργάνωσης ανησυχεί ότι τα μεγάλα έργα Πληροφορικής της Τράπεζας της Ελλάδος δεν θα μπορέσουν να περατωθούν εγκαίρως. Ειδικότερα η ανησυχία μας είναι έντονη για το έργο της μετατροπής των προγραμμάτων για το έτος 2000, για το έργο του Ερμή, για τη μετάπτωση σε νέο λειτουργικό σύστημα (προϋπόθεση για το Euro changeover). Στη διαπίστωση αυτή συμφωνεί και η εταιρεία με την οποία συνεργαζόμαστε.

Αιτίες της αδυναμίας ολοκλήρωσης των έργων θεωρούμε ότι είναι η έλλειψη προγραμματισμού, η συσσώρευση όλων των έργων την τελευταία στιγμή, η μη έγκαιρη προμήθεια κατάλληλων ηλεκτρονικών υπολογιστών, η αναποφασιστικότητα των στελεχών της Πληροφορικής, η μη υιοθέτηση των έργων από εμπλεκόμενους προϊσταμένους Τμημάτων, η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών, η κακή διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, η μη αξιοποίηση των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων της τελευταίας σειράς στα μεγάλα έργα και τέλος η κόπωση του προσωπικού από τις αλλεπάλληλες προσπάθειες να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ζητάμε την άδεια να σας επισκεφθεί αντιπροσωπία του προσωπικού, για να σας ενημερώσει εκτενέστερα και θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβασή σας για να κατορθώσουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, να προλάβουμε τη διεκπεραίωση των ανειλημμένων υποχρεώσεών μας.

 

Μετά τιμής,

 

Για την Τοπική Διοικητική Επιτροπή

 

 

Ο Γραμματέας                                                                                     Ο Ταμίας

  

 

Κοινοποιείται: Σύλλογο Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδος