Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2003

Συνάντηση του Τοπικού Παραρτήματος με τα μέλη του Σ.Υ.Τ.Ε

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στις 9/12/2003 έγινε συνάντηση του Τοπικού Παραρτήματος της Διεύθυνσής μας με τα μέλη του Σ.Υ.Τ.Ε. και συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Μείωση χρόνου παραμονής στη διαβάθμιση Αναλυτή -Προγραμ. Συστ΄ Β

Η Τ.Δ.Ε. τόνισε ότι έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα η μείωση των χρόνων παραμονής στη διαβάθμιση Αναλυτή-Προγραμματιστή Συστημ. Β΄ από 9 σε 4 χρόνια και πρέπει άμεσα να τακτοποιηθεί.

Ο Σ.Υ.Τ.Ε δεσμεύθηκε ότι θα ζητήσει από τη Διεύθυνση Διοικητικού να λυθεί το θέμα σύντομα.

2. Επιδόματα Ευθύνης

Υπογράφτηκαν τα επιδόματα ευθύνης από την ημερομηνία της Εγκυκλίου των προαγωγών.

Η Τ.Δ.Ε. υποστήριξε την άποψη ότι το επίδομα ευθύνης πρέπει να χορηγείται από την Valeur του κάθε συναδέλφου και όχι από την Εγκύκλιο των προαγωγών. Η άποψη αυτή επιβεβαιώθηκε και από νομικής πλευράς.

Ο Σ.Υ.Τ.Ε δεν υιοθετεί την πρόταση του Παραρτήματος για διεκδίκηση των αναδρομικών από την Valeur.

3. Επιδόματα Αναλυτών - Προγραμματιστών, Χειριστών, Αναλυτών Συστημάτων

Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της άρσης του συμψηφισμού. Η Τ.Δ.Ε. ανέφερε στα μέλη του Σ.Υ.Τ.Ε. ότι επεξεργάσθηκε την πρόταση που είχε κάνει ο πρόεδρος στην Τ.Δ.Ε. στις 17/9/2003, για επαναφορά στον κωδικό «299», του ποσού που είχε ο κωδικός αυτός, τον 9/1996. Όμως η υλοποίηση της πρότασης αυτής δημιουργεί νέα προβλήματα και στρεβλώσεις ανάμεσα στο εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης.

Για το λόγο αυτό η Τ.Δ.Ε. πρότεινε την πλήρη χορήγηση των εξειδικευμένων επιδομάτων με βάση την αντίστροφη εξομοίωση με την Εθνική, όπως αυτή ορίζεται από τη Σύμβαση της Ο.Τ.Ο.Ε. του 1979. Η Τ.Δ.Ε. κατέληξε στην διατύπωση της πρότασης αυτής, αφού είχε και μια πρώτη νομική εκτίμηση για το θέμα αυτό.

  • Από την πλευρά του ο Σ.Υ.Τ.Ε. δέχεται ότι πρέπει να σταματήσει ο συμψηφισμός των εξειδικευμένων επιδομάτων. Βοηθάει μάλιστα το γεγονός ότι από τον 7/2003 έχει μεταφερθεί όλο το δραχμικό μέρος του επιδόματος Κεντρικής Τράπεζας στο επίδομα βαθμού.
  • Για πρώτη φορά από το 1996, που διεκδικούμε το αίτημα αυτό, η πλειοψηφία του Σ.Υ.Τ.Ε., δεν απέρριψε την πρόταση για πλήρη χορήγηση των εξειδικευμένων επιδομάτων με βάση την αντίστροφη εξομοίωση. Όμως την τελική πρόταση που θα υιοθετήσει ο Σ.Υ.Τ.Ε. προς τη Διοίκηση, θα την αποφασίσει στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς