Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Συνεδρίαση 1η της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής

Χαλάνδρι 9-3-2015

Δύο εβδομάδες μετά της ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ψηφοφορίας της ΤΔΕ του Παραρτήματος ΣΥΤΕ στο Μηχανογραφικό Κέντρο, ο πλειοψηφίσας σύμβουλος Γιάννης Μητσόπουλος συγκάλεσε σήμερα Δευτέρα 9-Μαρτίου 2015 την πρώτη συνεδρίαση της νέας ΤΔΕ για τη συγκρότηση σε σώμα.
Ο απερχόμενος Γραμματέας πρότεινε τον εαυτό του ως νέο Γραμματέα και τον συνάδελφο Απόστολο Κάκο ως Ταμία, με το επιχείρημα της επιτυχημένης προηγούμενης θητείας τους στην παρελθούσα ΤΔΕ.
Το μέλος της μειοψηφίας Δ. Μυγδάνης, κάλεσε τα άλλα δύο μέλη να τον υπερψηφίσουν ως Γραμματέα, επικαλούμενος το κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας που κατέθεσαν σε προεκλογική τους ανακοίνωση καθώς επίσης και ότι υιοθετεί πλήρως ως προγραμματισμό δράσης, τις προεκλογικές εξαγγελίες της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης ΜΗΚΕΧΑ.
Τις θέσεις ευθύνης κατέλαβαν ο Γιάννης Μητσόπουλος ως Γραμματέας και ο συνάδελφος Απόστολος Κάκος ως ταμίας.

Ο νέος Γραμματέας πρότεινε να λειτουργήσουν ως αντιπρόσωποι χώρων οι μετέχοντες στην εκλογική διαδικασία συνάδελφοι Γρίβας Ηλίας από τη Διεύθυνση Συστημάτων Πληρωμών και ο Δημήτρης Φωτιάδης από τη Διεύθυνση Εσωτερικής Επιθεώρησης.

Η Γραμματεία πρότεινε το άνοιγμα του γραφείου της ΤΔΕ κάθε Τετάρτη 12:00-13:00 για την υποδοχή συναδέλφων και την συνεδρίαση κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα με έναρξη τον Απρίλιο.

Η Κίνησή μας πρότεινε στη ΤΔΕ, προς υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ΑΕΚ ΜΗΚΕΧΑ, την συλλογή των αναγκών των υπηρεσιακών μονάδων σε προσωπικό και ο Γραμματέας δεν το έκανε δεκτό με το επιχείρημα ότι «δεν μπορεί ο κάθε πικραμένος να λέει στη Τοπική τις επιθυμίες του για προσωπικό». Η Κίνηση μας, αντέτεινε, ότι η Διεύθυνση, από όσο γνωρίζουμε, ετοιμάζει πρόταση για προσλήψεις και εμείς πρέπει να ετοιμάσουμε δική μας πρόταση, την οποία θα υποβάλουμε στο ΔΣ του ΣΥΤΕ, ούτως ώστε όταν το σωματείο πάρει θέση για τις προσλήψεις να υποστηρίξει τη διεκδίκησή του.

Όσον αφορά την επίλυση του θέματος της μείωσης μισθού από την ένταξη στην ανώτερη μηχανογραφική βαθμίδα, ο Γραμματέας δήλωσε ότι το θέμα αυτό θα λυθεί από την ΕΣΣΕ 2015. Η Κίνηση μας, ζήτησε από το μέλος της ΤΔΕ Απόστολο Κάκο, ως και καθ' ύλην αρμόδιο, να αποτυπώσει το πρόβλημα να το συζητήσουμε και να το υποβάλλουμε στο ΣΥΤΕ υποστηρίζοντας ότι εφόσον πρόκειται για αδικία, η επίλυσή του δεν αφορά την ΕΣΣΕ, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο η παρέμβαση μας να γίνει οργανωμένα και τεκμηριωμένα. Η πρόταση μας έγινε δεκτή.

Θέσαμε επίσης το πρόβλημα που προκύπτει από τον κανονισμό ταξιδιών στους συναδέλφους της Επιθεώρησης, όπως ακριβώς περιγράφεται στην προεκλογική εξαγγελία της Ανεξάρτητης Ενωτική Κίνησης την παραμονή των εκλογών και έγινε γνωστό ότι το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται.
Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς και με την παρότρυνση να συμμετέχετε όλοι οι συνάδελφοι στις συνεδριάσεις της Τοπικής

Δημοκρατική Συνδικαλιστική Κίνηση
http://syndicalismos.blogspot.gr/

ΔΗ.ΣΥ.Κ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
στο Παράρτημα Σ.Υ.Τ.Ε. του Μηχανογραφικού Κέντρου