Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: Όλοι μαζί για το Ταμείο Υγείας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νo 2

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Όλοι μαζί για το Ταμείο Υγείας

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νo 2

26 Μαρτίου 2015

  Η Δύναμη Δημιουργίας συγκροτήθηκε από συναδέλφους που πιστεύουμε πως είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε το επόμενο βήμα. Το Ταμείο είναι ένας πολύπλοκος οργανισμός και αυτοί που ασκούν την διοίκηση του εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των συναδέλφων και των οικογενειών τους πρέπει να έχουν εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο.

Έχουμε την τύχη να εργαζόμαστε στην Τράπεζα της Ελλάδος και να έχουμε ένα ικανοποιητικό επίπεδο υπηρεσιών από το Ταμείο μας, με την υποστήριξη της Τράπεζας. Αυτό το πολύτιμο αγαθό υγείας, για να συνεχίσει να υπάρχει χρειάζεται σε καθημερινή βάση, την ενεργή συμμετοχή όλων των ασφαλισμένων.

Σας παραθέτουμε τις προτεραιότητες των ενεργειών μας που θα επιχειρήσουμε να υλοποιήσουμε μετά τις εκλογές και σας καλούμε να τις υποστηρίξετε.

Σε κάθε περίπτωση σας ζητούμε να μην προσπεράσετε την διαδικασία αυτών των εκλογών ως μια απλή υποχρέωση, ως μια ακόμη απλή συμμετοχή στις διαδικασίες εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του δικού μας Ταμείου Υγείας. Η εποχή και η συγκυρία της γενικότερης κατάστασης για την χώρα όχι μόνο δεν επιτρέπουν εφησυχασμό αλλά απαιτούν επαγρύπνηση και πάλη.

 

Οι προτεραιότητες της Δύναμης Δημιουργίας μετά τις εκλογές είναι :

1.    Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου.

Είναι αλήθεια πως έγιναν κάποιες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν όσο θα έπρεπε. Έφταιξε η συγκυρία; η αδυναμία διαπραγμάτευσης; ή μήπως η έλλειψη συνειδητοποίησης από τους Διοικούντες της αναγκαιότητας της εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας; ή και όλα αυτά μαζί;

Ότι κι αν συμβαίνει εμείς θεωρούμε επιβεβλημένη ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ταμείου γιατί τα έσοδα που θα επιφέρει, σε συνδυασμό με μια σωστή διαχείριση, εκτιμούμε ότι θα βελτιώσουν τις υφιστάμενες υπηρεσίες και θα προσθέσουν επιπλέον νέες παροχές προς τα ασφαλισμένα μέλη.

2.    Ολοκλήρωση της μηχανογραφικής υποδομής του Ταμείου.

Το Ταμείο διαθέτει ικανοποιητική μηχανογραφική υποδομή σε σχέση με  τα αντίστοιχα ταμεία υγείας στην χώρα μας. Υπολείπεται όμως σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι τα ηλεκτρονικά τιμολόγια για τις δαπάνες νοσηλείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης. Υπολείπεται επίσης και ως προς το Πληροφοριακό Σύστημα Διοίκησης (MIS) που είναι ένα πολύτιμο εργαλείο λήψης αποφάσεων, αλλά και την θεσμοθέτηση της κάρτας Υγείας που θα δίνει την δυνατότητα στο ασφαλισμένο μέλος να έχει πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό του, όποτε και όπου αυτό θέλει να το χρησιμοποιήσει.

Επιδίωξή μας είναι  οι παραπάνω υποδομές να ολοκληρωθούν ώστε  το Ταμείο να  πετύχει μεγάλη οικονομία εξοικονομώντας παράλληλα πολλές ανθρωποώρες που μπορεί να τις διοχετεύσει σε άλλες δραστηριότητες, πάντα προς όφελος του ασφαλισμένου μέλους.

3.    Την ολοκλήρωση της ισόνομης και ισόποσης αντιμετώπισης όλων των ασφαλισμένων 

Από το 2005 το Ταμείο με σχετικές εγκυκλίους προσπάθησε να εφαρμόσει την ισόποση και ισόνομη αντιμετώπιση των ασφαλισμένων σε όλες τις παροχές του. Εννοούμε πως όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να απολαμβάνουν τις ίδιες παροχές για τις ίδιες παθήσεις, χωρίς να μεσολαβεί αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο. Υπολείπεται όμως σε βασικά μέρη, που πρέπει να ολοκληρωθούν δίνοντας στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Ταμείου όλες τις αρμοδιότητες, ώστε εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, να παρέχουν σε όλους τους ασφαλισμένους αυτά που δικαιούνται.

4.    Η συνεχής αναβάθμιση των μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας

Η ιατρική επιστήμη, ευτυχώς προχωράει με αλματώδη βήματα και αυτό είναι προς όφελος όλων μας. Για να μπορέσει το Ταμείο να συνεχίσει να παράσχει υψηλού επιπέδου πρωτοβάθμια φροντίδα. Δεν αρκεί μόνο η πρόθεση και η καλή θέληση, αλλά απαιτείται και η εμπεριστατωμένη εξειδίκευση.

Απαιτούνται ολοκληρωμένες οικονομοτεχνικές μελέτες ούτως ώστε η προμήθεια των κατάλληλων ιατρικών μηχανημάτων, οι οποίες  θα πλαισιώνονται με το καλύτερο δυνατόν ιατρικό και τεχνολογικό προσωπικό, να παρέχουν τις εγκυρότερες και τις πλέον ακριβείς γνωματεύσεις.

5.    Δημιουργία Φαρμακείου

Η δημιουργία ενός φαρμακείου όπως προβλέπεται από το σχετικό νόμο και για όλο το φάσμα των φαρμάκων είναι επιβεβλημένη. Ένα φαρμακείο που θα ανήκει στο δικό μας Ταμείο και θα χορηγεί όλα τα φάρμακα στους ασφαλισμένους χωρίς να έχει σκοπό το οικονομικό όφελος όπως όλα τα ιδιωτικά φαρμακεία, αλλά το όποιο κέρδος του να διοχετεύεται προς όφελος των ασφαλισμένων.

Η άποψη που διατυπώνεται από το μέχρι τώρα Προεδρείο, να δημιουργηθεί ένα φαρμακείο από την ΟΑΤΥΕ σε χώρο του Ταμείου Υγεία της Εθνικής και μόνο για τα φάρμακα υψηλού κόστους δεν μας βρίσκει σύμφωνους.        

6.    Η διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού του Ταμείου

Το Ταμείο έχει περίπου 250 εργαζόμενους  που υποστηρίζουν την λειτουργία του. Η σχέση συνεργασίας μαζί τους διαφέρει ανά ειδικότητα και αυτό κάνει ακόμη πιο απαιτητική τη διαχείριση αυτού του προσωπικού.

Το Ταμείο έχει την τιμή να συνεργάζεται με ιατρούς που κάποιοι από αυτούς διαθέτουν τίτλους σε επίπεδο διδακτορικού, τεχνολογικό και νοσηλευτικό προσωπικό με μεταπτυχιακούς τίτλους, διοικητικό και παιδαγωγικό προσωπικό υψηλότατου επιπέδου, κλπ.

Για να μπορέσει το Διοικητικό Συμβούλιο να είναι σε θέση να μεγιστοποιήσει την απόδοση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας τις οποίες προσφέρει σε όλους μας και ταυτόχρονα να μπορέσει να μειώσει το κόστος τους, θα πρέπει να συντονίσει τις δράσεις του με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όλοι οι διαθέσιμοι πόροι του να μπορούν να συνδυαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι αυτή η προσπάθεια απαιτεί ειδικές γνώσεις και ειδικούς χειρισμούς.

Συνάδελφοι,

Ζητάμε συγνώμη που δεν καταφέραμε να επισκεφθούμε όλους τους χώρους εργασίας της Τράπεζας, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια. Ο λόγος είναι ότι το Προεδρείο θεώρησε σκόπιμο να επισπεύσει τις εκλογές γιατί όπως ισχυρίστηκε, δεν θα ισχύουν οι νομιμοποιήσεις των υπογραφών. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού του Ταμείου η Τακτική Συνέλευση συγκαλείται μια φορά κάθε χρόνο μέχρι τις 31 Μαΐου και μάλιστα το προαναφερόμενο άρθρο τροποποιήθηκε με εισήγηση του ίδιου Προεδρείου, στη Συνέλευση του 2014 πριν ένα χρόνο. Όταν εισηγήθηκε την παράταση της προθεσμίας έως 31 Μαΐου ισχυρίστηκε πως το Ταμείο πρέπει να έχει την ευχέρεια να διεξαγάγει τις εκλογές του χωρίς την πίεση του χρόνου κλπ. Πότε έλεγε Αλήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι, διέβλεπε το απερχόμενο Προεδρείο την δημιουργία ενός νέου συνδυασμού και έσπευσε να περιορίσει τα χρονικά περιθώρια όλων αυτών των κινήσεων. Απέτυχε. Η ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ συγκροτήθηκε και πλαισιώθηκε από πολλούς και ικανούς Συναδέλφους και θα την υποστηρίξουν ακόμη περισσότεροι με την ψήφο τους.

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση ενός Ταμείου, ή οποιουδήποτε οργανισμού, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι η ίδια για 15 και πλέον χρόνια. Είναι ώρα να αλλάξει.

Οι υποψήφιοι της ΔΥΝΑΜΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι οι κάτωθι:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1.    ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κωνσταντίνος             25. ΜΑΚΡΗ Ευτυχία

2.    ΑΛΩΝΙΑΤΗΣ Αργύρης                    26. ΜΑΝΙΑΤΗΣ Σπύρος

3.    ΑΝΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Εμμανουήλ            27. ΜΠΑΚΙΝΕΖΟΥ Κωνσταντίνα

4.    ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Πρόδρομος              28. ΜΥΓΔΑΝΗΣ Δημήτρης

5.    ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτρης             29. ΝΙΑΒΗΣ Γεώργιος

6.    ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ Γεώργιος                    30. ΝΤΑΝΤΟΥ Χριστίνα

7.    ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ Βασίλειος               31. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος

8.    ΓΚΑΡΑΡΙΖΟΣ Νικόλαος                   32. ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ Χρήστος

9.    ΔΑΡΙΒΑΣ Κυριάκος                        33. ΠΑΠΠΑΣ Κωνσταντίνος

10.  ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος          34. ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ Αστέριος

11.  ΕΛΕΥΘΕΡΑΚΗΣ Γεώργιος                35. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος

12.  ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ Αργύριος                 36. ΠΛΙΟΥΣΗΣ Λάζαρος

13.  ΚΑΒΑΖΗ Χρυσάνθη                       37. ΣΚΛΗΒΑΣ Γεώργιος

14.  ΚΑΘΑΡΟΣ Ηλίας                           38. ΣΟΥΚΟΣ Ευθύμιος

15.  ΚΑΛΛΕΡΓΗ Αργυρώ(Ρούλα)            39. ΤΣΑΓΚΑΝΗΣ Χρήστος

16.  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Λάμπρος                  40. ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ Τριαντάφυλλος

17.  ΚΑΡΔΑΜΗΣ Ανέστης                      41. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ Αντώνης

18.  ΚΑΤΡΙΜΟΥΣΤΑΚΗ Αικατερίνη          42. ΣΩΤΗΡΙΟΥ Παναγιώτης

19.  ΚΕΡΕΣΤΕΤΖΗ Σύλβια                      43. ΦΑΣΟΥΛΑΣ Γεώργιος

20.  ΚΟΥΡΗΣ Σωκράτης                        44. ΧΑΣΟΥΡΑΣ Γεώργιος

21.  ΚΟΧΙΛΑΣ Φώτης                           45. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΥ Νάντια (Κων/να)

22.  ΛΑΣΚΑΡΗΣ Νικόλαος                     46. ΧΕΛΙΔΩΝΗ Όλγα

23.  ΛΕΚΚΑΣ Δημήτρης                        47. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

24.  ΛΙΑΚΟΣ Αντώνιος                         48. ΨΥΡΗΣ Βασίλης

   

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1.    ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Ιωάννης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

1.    ΚΑΜΠΑΝΗΣ Θεόφραστος