Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 35: ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Αθήνα, 27/1/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 35

Συνάδελφοι,

    Με την ολοκλήρωση των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ξεκινά, όπως όλα δείχνουν, μια νέα πορεία για τη χώρα μας. Τίποτε δεν θα είναι εύκολο και τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Παρ’ όλα ταύτα η Ελλάδα πρέπει και θα το αποδείξει, να σταθεί όρθια στο ευμετάβλητο και ασταθές διεθνές πολιτικό – οικονομικό σκηνικό. Εμείς οι Έλληνες έχουμε, πολλάκις, αντέξει στα δύσκολα, θα αντέξουμε και τώρα.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΤΕ
    Στις 19 Φεβρουαρίου θα κληθούμε, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα της Ελλάδος, να εκλέξουμε νέους Συμβούλους στο Σωματείο μας.
    Εμείς, συνάδελφοι, θεωρούμε ότι είναι μια χρυσή ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα στην ΤτΕ.
    Οι παλιές κινήσεις των μνημονίων, του ρουσφετιού, της αναξιοκρατίας (ΠΑΣΚΕ, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ και λοιποί συνοδοιπόροι) έχουν καταθέσει επανειλημμένως “τα διαπιστευτήρια τους” αποδεικνύοντας ότι είναι αυτές που συντηρούν ότι πιο οπισθοδρομικό στο χώρο μας.
    Ήρθε ο καιρός να ζήσουμε και να δράσουμε σ’ ένα εντελώς διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον, απαλλαγμένο από τα βαρίδια του παρελθόντος. Ένα περιβάλλον στο οποίο ο καθένας από εμάς θα ανακτήσει την αξιοπρέπεια του, θα αναδείξει την προσωπικότητά του, θα ανταμείβεται για το έργο του και δεν θα έχει ανάγκη να προστρέχει στους γνωστούς σε όλους μας “κομματικούς αγκιτάτορες” οι οποίοι, με τη συμπεριφορά τους, έχουν δηλητηριάσει όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων εντός των τειχών της Τράπεζας.
Η Συντονιστική Επιτροπή
Υ.Γ. Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα ζήσαμε ένα κρεσέντο ψεύδους και παραπλάνησης μαζί, προς τους συναδέλφους της Ασφάλειας από πολλούς συνδικαλιστές.
    Η αλήθεια είναι μια και θα την παραθέσουμε εντός δύο γραμμών:
Στην 9η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΤΕ με ημερομηνία 23 Σεπτεμβρίου 2013 ετέθη το θέμα να ενταχθεί ο κλάδος της Ασφάλειας σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαβαθμισμένης επιδοματικής πολιτικής.
  • Υπέρ της πρότασης ψηφίσαμε: 1) Οι Ανεξάρτητοι Τραπεζοελλαδίτες, 2) ΗΠΑΣ, 3) Η ΕΣΑΚ.
  • Κατά της πρότασης ψήφισαν 1) Η ΠΑΣΚΕ, 2) Η ΔΑΚΕ, 3) Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ.
   Εμείς λοιπόν, κάνοντας ένα βήμα παραπάνω, επισημαίνουμε ότι το θέμα της διαβαθμισμένης επιδοματικής πολιτικής θα το ξαναθέσουμε, για τον κλάδο της Ασφάλειας, και για τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες υφίσταται αντίστοιχο πρόβλημα (Οδηγοί, Διαχειριστές Ταμείων) αμέσως μετά τις εκλογές του Σωματείου.

Διεκδικούμε
Αξιοκρατία
Διαφάνεια Αλληλεγγύη

Ανεξάρτητοι
Τραπεζοελλαδίτες