Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2012-11

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να τους αλλάξουμε!

 

Αθήνα, 29.11. 2012

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 11
"Η σοφία έγκειται μονάχα στο να ενεργείς με δικαιοσύνη"
Μάρκος Αυρήλιος "Τα εις Εαυτόν"

 
Συνάδελφοι,
Ενόψει των καταιγιστικών εξελίξεων στα εργασιακά και κατ' επέκταση στα μισθολογικά μας, γινόμαστε καθημερινώς μάρτυρες νέων δεδομένων στο χώρο μας, τα οποία συντείνουν προς την εκφορά του αναπότρεπτου συμπεράσματος ότι επίκεινται νέες περικοπές και ότι εν πολλοίς τα πράγματα είναι τόσο ρευστά, ώστε ουδείς είναι σε θέση να προδικάσει τι μέλλει γενέσθαι!
Γεγονός είναι, επίσης, ότι από τούδε και στο εξής δεν πρόκειται να ζήσουμε ξανά την επώδυνη εμπειρία ενός ακόμη Μνημονίου στη ζωή μας διότι το τελευταίο υπογραφέν Μνημόνιο κατ' απαίτηση των δανειστών μας θα έχει μόνιμη ισχύ!!! Τι σημαίνει αυτό;;; Άμα τη διαπιστώσει της παρεκκλίσεως του εφαρμοζόμενου προγράμματος από τους επιδιωκόμενους στόχους, αυτομάτως νέα επαχθέστερα μέτρα θα λαμβάνονται εναντίον μας!!! Ούτε νέες ψηφοφορίες στη Βουλή, ούτε διαρροές "αντιρρησιών συνείδησης"! Απλώς νέα εισπρακτικά και φορομπηχτικά μέτρα! Ο δε χρονικός ορίζοντας αυτού του οργουελικού εφιάλτη έχει προς το παρόν καθοριστεί έως το έτος 2027! Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δηλαδή!
ΟΤΑΝ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ…
Μέσα σ' αυτό το ομιχλώδες περιβάλλον και μπροστά στον ορατό κίνδυνο της γενικής λαϊκής εξέγερσης το μνημονιακό σύστημα ενεργοποιεί όλες του τις δυνάμεις. Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να ελεγχθεί πλήρως!!!
Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη λοιπόν η στρατηγική που έχει αναπτυχθεί από τις μνημονιακές κινήσεις του ΣΥΤΕ. Μέριμνά τους, συνάδελφοι, δεν είναι η προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων. Μη γελιέστε! Τούτη τη στιγμή αυτό που τους καίει είναι να προλάβουν να φύγουν οι ίδιοι στη σύνταξη χωρίς να υποστούν την παραμικρή απώλεια στο εφάπαξ που προσδοκούν να λάβουν! Για να μην φανεί όμως ότι ενεργούν σαν τα ποντίκια, που πρώτα εγκαταλείπουν το βυθιζόμενο σκάφος, επισπεύδουν τις εκλογές στο ΣΥΤΕ ώστε αυτές να διεξαχθούν πριν την κρίσιμη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, το Φεβρουάριο, κι έτσι να έχουν τις μικρότερες συνδικαλιστικές απώλειες. Ο έλεγχος των κοινωνικών αντιδράσεων περνά μέσα και από το μικρότερο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό σωματείο! Αυτόν τον έλεγχο επιζητούν οι Μνημονιακοί του ΣΥΤΕ.

 
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΑΣΕ…
Ακόμη και ο προσφάτως συνταξιοδοτηθείς συγγραφέας των ανακοινώσεων του ΣΥΤΕ και της ΠΑΣ βρίσκεται στην υπηρεσία των Μνημονίων! Στην τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΣ ξόδεψε μια ολόκληρη σελίδα με ύβρεις και επιθέσεις εναντίον μας! Η στρατηγική που σας αναφέραμε παραπάνω συνάδελφοι: στοχοποιούν κάθε αντιμνημονιακή φωνή! Πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκαν στην Πρόεδρο του ΣΕΠΤΕ. Παλαιότερα ο ίδιος άνθρωπος πρωταγωνίστησε στην κατάργηση της ΤΔΕ του ΚΕΠΕΔΙΧ της οποίας τα μέλη είχαν εκλεγεί με αδιάβλητες δημοκρατικές διαδικασίες! Και τότε οι ίδιοι άνθρωποι είχαν επιτεθεί στην εκλεγμένη Γραμματέα του παραρτήματος! Διαπιστώνουμε εκτός των άλλων ότι διαπνέονται κι από έναν ιδιότυπο κοινωνικό ρατσισμό εναντίον των γυναικών!!!
Το κερασάκι στην τούρτα είναι η μόνιμη επωδός περί ενός συλλογικού οργάνου και περί ενός ψηφοδελτίου!!! Ο απόλυτος αταβισμός αυτών που σπούδασαν και υπήρξαν λάτρεις της μακαριστής ΕΣΣΔ!!!
Απεχθάνεστε, κύριοι, τις δημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες συμμετέχετε κατ' ανάγκη, όπως αρχικώς συμμετείχαν σε τέτοιες διαδικασίες "φυντάνια" σαν το Χίτλερ και το Μουσολλίνι! Φοβάστε τις ελεύθερες, ανεξάρτητες φωνές όπως φοβάται ο διάβολος το λιβάνι! Ο φασισμός έχει καταστεί το alter ego σας!
Εμείς θέλουμε εκλογικές διαδικασίες με πολλά ψηφοδέλτια, με πολλές φωνές, αντίθετες, διεκδικητικές φωνές! Φωνές ελεύθερες, φωνές ελληνικές, φωνές δημοκρατικές!
Όσο για τις ευθείες βολές του κ. Ευσταθίου εναντίον μας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: Μας ψέγετε κ. Ευσταθίου διότι τάχα είμαστε αδαείς περί τα συνδικαλιστικά. 1) Το μέλος μας Ιωσήφ Ανδρουλιδάκης υπήρξε εκλεγμένος Γραμματέας της ΤΔΕ του ΙΕΤΑ επί μία δεκαετία, είναι εν ενεργεία σύμβουλος στο Ταμείο Υγείας και υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΠΑΣ!!! 2) Το μέλος μας Χρήστος Πέππας έχει διατελέσει σύμβουλος του ΣΥΤΕ. 3) Το μέλος μας Κοσμάς Δόλης υπήρξε εκλεγμένο μέλος της ΤΔΕ του ΚΕΠΕΔΙΧ την οποία εσείς και οι μνημονιακοί συνοδοιπόροι σας πολέμησαν μετά μανίας! 4) Το μέλος μας Κωνσταντίνος Αθανασίου είναι εν ενεργεία εκλεγμένο μέλος της ΤΔΕ του ΙΕΤΑ. 5) Το μέλος μας Ανδρέας Διαμαντής υπήρξε επί μία εικοσαετία εκλεγμένο μέλος της ΤΔΕ του υπ. ΠΑΤΡΑΣ. Εμείς λοιπόν οι αδαείς περί τα συνδικαλιστικά κύριε Ευσταθίου ρωτάμε εσάς τους επαΐοντες: εκτός από εσάς τον συνταξιούχο συνάδελφο, ποιούς άλλους έχετε έμπειρους συνδικαλιστές;;; Μην μας αναφέρετε το συνάδελφο που πήρατε με μεταγραφή από τη μνημονιακή ΔΑΚΕ Τραπεζοελλαδιτών! Άλλους έχετε;;;
Αδαείς κύριε Ευσταθίου είμαστε σε ορισμένους τομείς και να σας τους αναφέρουμε:
Αδαείς, λοιπόν είμαστε στις λαμογιές και τα ψέματα. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ να δηλώσουμε αντιμνημονιακοί και ταυτοχρόνως να παριστάμεθα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ μέσα στην ΤτΕ και μάλιστα πρώτη σειρά να τους χειροκροτούμε για ότι έπραξαν εις βάρος της χώρας! Αδαείς, επίσης, είμαστε στις ρουσφετολογικές πρακτικές κάτω από το τραπέζι, οι οποίες μετατρέπουν τους συναδέλφους σε Πατρικίους και Πληβείους διαμορφώνοντας ένα εξόχως δηλητηριώδες και αναξιοπρεπές εργασιακό τοπίο στο πρώτο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας! Θυμίστε μας κύριε Ευσταθίου σε ποια ανακοίνωση σας στηλιτεύσατε τις παλαιοκομματικές πρακτικές της ΠΑΣΚΕ;;; Θυμίστε μας κύριε Ευσταθίου σε ποια ανακοίνωσης σας καταδικάσατε την πολιτική των τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ;;; Να σας θυμίσουμε εμείς την ανακοίνωση που υπογράψατε ως Γραμματέας του ΣΥΤΕ κι ευχαριστούσατε συγκεκριμένους υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, προμοτάρωντας τους στην ουσία ενόψει των τότε επικείμενων βουλευτικών εκλογών;;;;
Όσο για τον αριθμό των απεργιών, σας προκαλούμε να δημοσιεύσει ο καθένας από εμάς τις ημέρες απεργίας που έχει αλλά να δημοσιεύσει και τα χρόνια που δούλεψε στην Τράπεζα της Ελλάδος!

 
Συνάδελφοι,
Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει! Τώρα οφείλουμε να κάνουμε όλοι τον προσωπικό μας απολογισμό. Στα επόμενα χρόνια θέλουμε μια Τράπεζα όπου θα βασιλεύει το ρουσφέτι και ο κομματικός καταδότης ή μια Τράπεζα της αξιοκρατίας, της αξιοπρέπειας και των ίσων ευκαιριών για όλους τους συναδέλφους;;; Η απάντηση εναπόκειται πλέον σε εσάς τους ίδιους!!!


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Η Συντονιστική Επιτροπή