Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 (9/7/2014)

Αθήνα, 9/7/2014
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 25
 
Συνάδελφοι,
Τηρήσαμε στάση αναμονής για αρκετές ημέρες θέλοντας να δώσουμε το αυτονόητο περιθώριο αντίδρασης στο Προεδρείο του ΣΥΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ) έτσι ώστε να προβεί στις επιβεβλημένες διαψεύσεις στο κορυφαίο ζήτημα λειτουργίας του Συλλόγου το οποίο αίφνης ενέσκηψε. Αναφερόμαστε βεβαίως στην καταγγελία που όλοι διαβάσαμε σε δύο ανακοινώσεις παρατάξεων ότι δηλαδή οι τελευταίες ανακοινώσεις με την επίσημη σφραγίδα του σωματείου, πριν από την κυκλοφορία τους, περνούσαν για "ρετουσάρισμα" από τα γραφεία της απελθούσας Διοίκησης!!!
Παρ'ότι μόλις στην τελευταία ανακοίνωσή μας κάναμε λόγο για συνδικαλιστικό κατήφορο εντούτοις ούτε κι εμείς μπορούσαμε να φανταστούμε το μέγεθος της κατάντιας τους. Κανείς τους μέχρι σήμερα δεν μπήκε στον κόπο να διαψεύσει την φοβερή αυτή καταγγελία. Με άλλα λόγια τους χαρακτήρισαν "εργοδοτικούς", "ενδοτικούς", "εξαρτημένους" δηλαδή "ξεπουλημένους" κι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα! Το θέμα όμως είναι μείζον και δεν σηκώνει αναβολή. Τους καλούμε λοιπόν δημοσίως να απαντήσουν αν τις ανακοινώσεις του σωματείου τις συνέτασσε ή τις ενέκρινε η προηγούμενη Διοίκηση; Απλό το ερώτημα και αναμένουμε σαφή απάντηση. Στην υπόθεση αυτή δεν χωρούν υπεκφυγές και φωνασκίες.
Διαβάσαμε την τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ αλλά για την ταμπακιέρα τίποτε! Μόνο το γνωστό μοτίβο του συγγραφέα των παλιών ανακοινώσεων της ΠΑΣΚΕ: "πόσο καλοί και αποτελεσματικοί είμαστε εμείς του ΠΑΣΟΚ, όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε"! Εν συνεχεία ο γνωστός παλιός και μονότονα επαναλαμβανόμενος κατάλογος των επιτευγμάτων τους (αντίστοιχους καταλόγους αναρτούσε ο Άκης σε κάθε εκλογική διαδικασία για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να μας πείσουν ότι αυτοί είναι οι καλοί του έργου κι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε οι περιθωριακοί. Οι καιροί όμως παρήλθαν και ο συνταξιούχος πλέον συγγραφέας των ανακοινώσεων της ΠΑΣΚΕ, έχοντας εδώ και χρόνια απομακρυνθεί από τα τεκταινόμενα του χώρου μας, συντάσσει πλέον τις ανακοινώσεις αυτές από πληροφορίες που του μεταφέρουν άλλοι αφού τις επιχρίσει με τον απαραίτητο κομματικό καμβά του παλαιού και "τιμημένου" σοσιαλισμού από τον οποίο εμφανώς εμφορείται.
Όλα αυτά αφήνουν παγερά αδιάφορους τους περισσότερους συναδέλφους. Το αν όμως έχουμε ανεξάρτητο και δημοκρατικά λειτουργούν σωματείο αφορά τους πάντες στην ΤτΕ. Κατά συνέπεια το ερώτημα που θέσαμε πρέπει να απαντηθεί. Οδός διαφυγής για το καταρρέον Προεδρείο δεν υπάρχει.

 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η Συντονιστική Επιτροπή

Διεκδικούμε
Αξιοκρατία
Διαφάνεια Αλληλεγγύη