Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 12/2013

Διεκδικούμε: Αξιοκρατία - Διαφάνεια - Αλληλεγγύη
    
Αθήνα, 3/9/2013 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 12

 
Συνάδελφοι,
Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, για να μην πούμε εξόχως αντιδεοντολογικό και αναξιοπρεπές, να επιτίθεται κανείς μέσω γραπτών ανακοινώσεων γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο αποδέκτης των επιθέσεων δεν είναι σε θέση να εισέλθει στη διελκυστίνδα μιας "ανακοινωσιολογίας", καθώς δεσμεύεται εκ της θεσμικής θέσεως του. Αναφερόμαστε βεβαίως στην πρόσφατη ανακοίνωση του Προεδρείου (όχι σύσσωμου του ΔΣ) του ΣΥΤΕ, όπως και στην "ερασιτεχνική" δημοσίευση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, η οποία από μόνη της προδίδει αμηχανία και εμπάθεια αλλά υποδηλώνει ταυτοχρόνως και την πρεμούρα ορισμένων να "επαναφέρουν το τιμόνι στη σωστή κατεύθυνση" της ρουσφετοκρατίας, της αδιαφάνειας, της αναξιοκρατίας και της πασοκικής παντοκρατορίας, χαρακτηριστικά στοιχεία του προηγούμενου διαστήματος, τα οποία έχουν επιφέρει βαρύτατα πλήγματα στο κύρος της ΤτΕ, τόσο μεταξύ των εργαζομένων σ' αυτήν όσο και στην υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, που πληροφορείται άναυδη ότι το θνήσκον ΠΑΣΟΚ και οι πρακτικές του ζουν και βασιλεύουν στην ΤτΕ!!!
Με απλά λόγια, συνάδελφοι, ο ορυμαγδός επιθέσεων από την πλευρά της ΠΑΣΚΕ και των συνοδοιπόρων της προς συγκεκριμένους "στόχους" καταδεικνύει την πανικόβλητη προσπάθεια των συνδικαλιστών παλαιοκομματικής νοοτροπίας να διαιωνίσουν το σάπιο κύκλωμα αναξιοκρατίας και κατάφωρης αδικίας, που δυστυχώς ενδημεί στο χώρο μας. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!
Τώρα θυμήθηκαν κάποιοι ότι βρισκόμαστε σε διαδικασία αναδιοργάνωσης; Η σύμβαση που υπέγραψαν προ έτους το προβλέπει αυτό ρητώς και κατηγορηματικώς!!! Ξέχασαν τι έχουν υπογράψει;
Μόλις προ ολίγου καιρού έλαβε χώρα αναδιοργάνωση σε συγκεκριμένη Διεύθυνση χωρίς να συγκληθεί η περίφημη Επιτροπή Οργάνωσης! Αλλά και σε προηγούμενες τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιόμαστε εάν είχε συγκληθεί η εν λόγω Επιτροπή. Το γεγονός καθαυτό αποδεικνύει ότι κανένας διάλογος επί του πρακτέου δεν είχε μεσολαβήσει. Τότε, όμως, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ περνούσαν τα ρουσφετάκια τους και δεν ενοχλείτο κανείς! Τώρα τι συνέβη; "Έκλεισε η κάνουλα" κι έχουν αφηνιάσει;
Πόσες περιπτώσεις κομματικής – συνδικαλιστικής παρέμβασης να αναφέρουμε; Πόσες;
- Παράδειγμα πρώτο: (Λεκανοπέδιο) Σε συγκεκριμένο Τμήμα δεν θέλουν να προωθηθεί σε θέση ευθύνης αυτός που είναι παλαιότερος και κατέχει πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο επικαλούμενοι ότι "τα δικά τους παιδιά" ναι μεν είναι νεώτεροι και χωρίς κανένα τυπικό προσόν… αλλά κατέχουν καλύτερα το αντικείμενο ως παλαιότεροι στο τμήμα!
- Παράδειγμα δεύτερο: (Περιφέρεια) Σε Κατάστημα ο "εκλεκτός" έχει πτυχίο αλλά υπάρχει κατά πολύ παλαιότερος αυτού συνάδελφος στον οποίο δικαιολογούνται λέγοντας ότι "εσύ βρε παιδί μου δεν έχεις πτυχίο" χωρίς να το πολυφωνάζουν όμως, διότι υπάρχει τρίτος συνάδελφος κάτοχος μεταπτυχιακού που κι αυτόν τον "καπελώνουν" καθώς η θέση ευθύνης είναι μία!

 
- Παράδειγμα τρίτο: (Λεκανοπέδιο) "Τρώνε" πτυχιούχο (και μεταπτυχιακός τίτλος) επικαλούμενοι την αρχαιότητα (όχι στο τμήμα αλλά γενικώς!).
Τρεις κραυγαλέες περιπτώσεις όπου το άσπρο γίνεται μαύρο και το μαύρο άσπρο κατά "τα καλά και συμφέροντα" των δικών τους παιδιών! Αξιοκρατία ούτε για δείγμα! Μην σπεύσουν ορισμένοι να αμφισβητήσουν την αλήθεια των λεγόμενών μας διότι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι εμείς δεν κάνουμε τέτοιου είδους αναφορές χωρίς να κατέχουμε τα απαραίτητα στοιχεία. Ας αφήσουν λοιπόν τις αγωνιστικές κραυγές περί απεργιών και τα συναφή με πρόσχημα δήθεν την αναδιοργάνωση κι ας έρθουν στο ψητό!
Εμείς, συνάδελφοι, εδώ και καιρό επισημάναμε την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας, διαφάνειας και δικαιοσύνης στην υπηρεσιακή μας εξέλιξη. Δηλώσαμε ότι χωρίς την ύπαρξη αντικειμενικών και αξιόπιστων κριτηρίων η ΤτΕ δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Έχουμε περιγράψει τον τρόπο διασφάλισης της διαδικασίας αυτής. Αν συμβεί αυτό όμως κάποιοι θα χάσουν την "κουτάλα", αν αντιθέτως παραμείνουμε στο νοσηρό παρελθόν τότε θα έρθει η στιγμή που το πρώτο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας θα καταστεί η χλεύη του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού. Στις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις μας, σήμερα θα προσθέσουμε ακόμη μία με αφορμή τα κρούσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπου κάποια στελέχη κατέλαβαν θέσεις προσκομίζοντας πτυχία "μαϊμού", θα ήταν χρήσιμο να διεξαχθεί και στον χώρο μας ένας ενδελεχής επανέλεγχος όλων των τίτλων σπουδών που έχει ο καθένας από εμάς καταθέσει, προκειμένου να λάβει την αντίστοιχη υπηρεσιακή και οικονομική εξέλιξη.

Τέλος σε ότι αφορά τη λειτουργία του ΣΥΤΕ αυτή έχει αφεθεί στον αυτόματο πιλότο. Συναντήσεις εντός Βουλής διαβάζουμε ότι λαμβάνουν χώρα προκειμένου να προχωρήσουν (κομματικές;) προσλήψεις, συνομιλίες και ανταλλαγή αλληλογραφίας, σχεδιαζόμενες περιοδείες προκειμένου να ξεσηκώσουμε το "popolo", αλλά σύγκληση του ΔΣ δεν έχει γίνει εδώ και μήνες!!! Ο θεσμικός ρόλος του οργάνου είναι πεταμένος στα σκουπίδια! Παρατηρούμε δε ότι ορισμένες παρατάξεις εκδίδουν μια "νερόβραστη" ανακοίνωση όταν το θυμηθούν, με την οποία συμφωνούν και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα! Άλλες (προεξάρχουσας της ΔΑΚΕ) έχουν αναλάβει τη βρώμικη δουλεία του εκφοβισμού και της τρομοκρατίας των αντιπάλων για λογαριασμό του αφέντη που πρέπει να φαίνεται αψεγάδιαστος και άλλες είναι χαμένες στη μετάφραση των ιδεολογικών παλινωδιών τους! Με όλα αυτά τα φαινόμενα δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το επίπεδο συνδικαλιστικής δράσης, το οποίο έχει υποβιβαστεί στην κατηγορία της παρέας και του κομματικού τσαμπουκά! Να υπήρχε και κάποιο κραταιό κόμμα θα αντιλαμβανόμασταν τους λεονταρισμούς, αλλά να φωνάζει το ΠΑΣΟΚ, ο ολετήρας της Ελλάδος, αυτό δεν το ανεχόμαστε και πιστεύουμε ότι δεν το ανέχονται πια όλο και περισσότεροι συνάδελφοι.

 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η Συντονιστική Επιτροπή


ΥΓ: Τελευταία στιγμή ενημερωθήκαμε (το μεσημέρι της Δευτέρας) ως προς την επικείμενη σύγκλιση του ΔΣ σήμερα Τρίτη 03.09.2013. Εντωμεταξύ τη Δευτέρα 02.09.2013 συγκλήθηκε Διαπαραταξιακή Επιτροπή στα γραφεία του ΣΥΤΕ χωρίς κανείς αρμόδιος να ενημερώσει την κίνησή μας! Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά, του Προεδρείου του ΣΥΤΕ, στους συναδέλφους! Η κατρακύλα τους δεν έχει τελειωμό! Τους ενοχλεί η αδέσμευτη φωνή μας διότι είναι η φωνή του δικαίου και της αλήθειας!