Παρασκευή 26 Μαρτίου 1999

Προεκλογικό - ΠΟΡΕΙΑ 2000

Υποψήφιοι του συνδυασμού μας στις αρχαιρεσίες της 31ης Μαρτίου 1999, για την ανάδειξη εκπροσώπων στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή του Παραρτήματος του ΣΥΤΕ στο Κέντρο Πληροφορικής και Οργάνωσης:

1.         Αλεξάκης Κώστας

2.         Βασιλείου Βασίλης

3.         Βεργίνης Δημήτρης

4.         Θεοτοκάτος Παύλος

5.         Λαούδης Φίλιππος

6.         Μακρή Αναστασία

7.         Μερτύρη Θωμαϊς

8.         Μυγδάνης Δημήτρης

9.         Πετρούλιας Γιάννης

«Μαθαίνω ότι ορισμένοι πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν να μη περάσει το Οργανόγραμμα. Πληροφορήστε τους ότι κανείς δεν μπορεί να το υπονομεύσει.»

Χαλάνδρι 26 Μαρτίου 1999

Συνάδελφοι,
έχουμε ξεκινήσει μια δουλειά, ζητάμε να μας στηρίξετε για να την τελειώσουμε. Μην αφήσετε τον χρόνο να πάει χαμένος. Θα τα τελειώσουμε όλα. Δύο χρόνια μας είναι αρκετά για να τα καταφέρουμε.

Πρέπει να τελειώνουμε με τα θέματα που χρονίζουν. Υποχρεώσεις μας είναι: η έγκριση του Οργανογράμματος, η εφαρμογή του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η υλοποίηση αυτών που απορρέουν από το κείμενο του, οι βαθμίδες έργου, η κατάργηση των υπηρεσιών, η σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής. Από την επομένη της σύστασης της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής ξεκινάει την τελική ρύθμιση της αμοιβής των αργιών και την ουσιαστική προώθηση της αύξησης του συμβατικού ποσού αμοιβής των νέο-προσληφθέντων συναδέλφων και την ένταξη τους στην επιχειρησιακή σύμβαση. Ακολουθούν τα ανθυγιεινά και αναλαμβάνεται εκστρατεία επαναφοράς του εξειδικευμένου ή η αναπλήρωση του με οποιοδήποτε τρόπο.

Από που θα ζητήσουμε τα παραπάνω και με πιο τρόπο; Από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν έχουμε διλήμματα, και από το Διευθυντή και από την Τράπεζα γενικότερα και από το Σύλλογο. Συνάδελφοι ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Εκείνο που θέλουμε από τον Σύλλογο είναι να μας δείχνει εμπιστοσύνη  και να μας παρέχει την ελευθερία να δράσουμε για τα τοπικά μας θέματα, στο κατάλληλο δε, σημείο έκβασης να παρευρεθεί να επικυρώσει και να δώσει το τελικό χέρι βοήθειας. Ο Σύλλογος, μας παρέχει και εμπιστοσύνη και ελευθερία, στο χέρι μας είναι να οργανώσουμε τον τρόπο διεκδίκησης του αιτήματος μας. Μη θεωρήσετε ότι υπάρχει κάτι που γίνεται ερήμην του Συλλόγου, όμως η επιτυχής έκβαση του αιτήματος είναι υπόθεση όλων μας, με συγκεντρώσεις του προσωπικού, με συσπείρωση του, με ισχυροποίηση και αναμφισβήτητη παροχή εμπιστοσύνης προς την Τοπική Διοικητική Επιτροπή.

Για μας συνάδελφοι, τα συνδικαλιστικά αιτήματα μας, ο τρόπος δουλειάς μας και η δουλειά μας η ίδια αυτή καθαυτή είναι ένα και το αυτό πράγμα. Μας ενδιαφέρουν όλα γιατί είναι η κατοχύρωση μας, το μέλλον μας και η προοπτική μας, το σπίτι μας. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο που μας απασχολεί είναι το σπίτι μας. Είχαμε μια συνάντηση με όλους τους νέους και το συμπέρασμα ήταν ότι: Πρώτον κάποιες αντιπαλότητες που διοχετεύονται στο προσωπικό. Δεύτερον η κακή εικόνα του Κέντρου προς τα έξω και τρίτον η οργάνωση μας. Έκπληξη αισιοδοξίας ήταν ότι αυτά τα θέματα απασχόλησαν την συζήτηση μας κατά το μεγαλύτερο μέρος της. Οι νέοι μας συνάδελφοι αφού περιέγραψαν τα προβλήματά τους, συμβατική αμοιβή πρόσληψης, τρόπος ένταξης, χρόνος παραμονής και προώθηση στις μηχανογραφικές βαθμίδες έργου, χώροι γραφείων και εργαλεία δουλειάς εστιάσθηκαν τον περισσότερο χρόνο της συζήτησης με προβληματισμούς και προτάσεις στα προβλήματα του Κέντρου. Όπως αναφέραμε και στη εκλογική-απολογιστική Γενική Συνέλευση δεσμευόμαστε για την προσπάθεια της σωστής εφαρμογής του Οργανογράμματος που πιστεύουμε ότι θα επιλύσει τον πρώτο άξονα προβληματισμού. Δεύτερο, για την εικόνα του Κέντρου αναλήφθηκε η πρωτοβουλία από νέους συναδέλφους της περιγραφής των έργων που συντελέσθηκαν και συντελούνται στο Κέντρο Πληροφορικής και Οργάνωσης. Η όλη προσπάθεια θα υποστηριχθεί από την νέα Τοπική Διοικητική Επιτροπή με τη δέσμευση της δημοσίευσης των άρθρων περιγραφής της δουλειάς μας στην εφημερίδα γνώμη του ΣΥΤΕ. Η προσπάθεια θα είναι μόνιμη, θα συσταθεί Συντακτική Επιτροπή που θα υποστηρίζει αυτές τις προσπάθειες για την μόνιμη προβολή του Κέντρου μας. Τέλος για το τρίτο θέμα μια πρωτοβουλία των νέων για την καλύτερη οργάνωση του τρόπου της δουλειάς μας θα επιδιωχθεί να λάβει επίσημο χαρακτήρα προκειμένου να φέρει επίσημες προτάσεις για ένα-ένα τα ζητήματα της βελτίωσης του τρόπου εργασίας μας.

Προς τους συναδέλφους της Οργάνωσης. Συνάδελφοι εμείς θεωρούμε ότι Πληροφορική χωρίς την Οργάνωση δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό τυπικά και διοικητικά ισχύει από την μέρα της μετακίνησης της Οργάνωσης στο χώρο μας. Απομένει να γίνει και ουσιαστική αυτή η συνύπαρξη μας σε όλα τα επίπεδα. Στο επίπεδο της εκπροσώπησης σας στη ΤΔΕ εμείς προτείναμε και υιοθετήθηκε η κάλυψη του χώρου από την απερχόμενη ΤΔΕ επειδή θεωρήσαμε ότι τα προβλήματα μας είναι κοινά. Σε επίπεδο δουλειάς συνάδελφοι από την Οργάνωση πρέπει να πλαισιώσετε όλες τις πρωτοβουλίες της νέας ΤΔΕ. Συνάδελφοι μη απομονωθείτε, στηρίξτε υποψηφίους σε όλα τα ψηφοδέλτια, είναι απαραίτητη η προσπάθεια σας για την άρση της διάκρισης των χώρων. Δεν ήταν και εποικοδομητική η απουσία σας από την τελευταία Γενική Συνέλευση.

Η κίνηση μας απαρτίζεται από άτομα  συνεπή στη δουλειά τους, στο εαυτό τους, στους συναδέλφους τους. Εργατικοί, υπεύθυνοι, με πρωτοβουλία στις δύσκολες ώρες. Αναδείξτε μας στην Τοπική Διοικητική Τοπική Επιτροπή, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, θα επιτύχουμε την λύση κάθε προβλήματος και την διευθέτηση κάθε αιτήματος που είναι δίκαιο και τεκμηριωμένο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς για κατοχύρωση της δουλειάς μας, εξασφάλιση της θέσης μας και αναβάθμιση του χώρου μας.

 

Οι υποψήφιου του συνδυασμού ΠΟΡΕΙΑ 2000.