Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ανεξάρτητοι 33: Στο ίδιο έργο θεατές

Αθήνα, 4/12/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 33

Συνάδελφοι,
Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΥΤΕ. Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε το θέμα των προσλήψεων προσωπικού. Η γενική εικόνα στο ζήτημα αυτό είναι ότι τα τελευταία πολλά χρόνια το προσωπικό της ΤτΕ μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, λόγω των αθρόων αποχωρήσεων, ενώ η εργασία για τους εναπομείναντες εργαζόμενους εντατικοποιείται. Ως εκ τούτου είναι τουλάχιστον υπερβολικοί οι πανηγυρισμοί της πράσινης παράταξης "ολετήρα του ΣΥΤΕ" και της συνιστώσας της στην ανακοίνωση Νο 61/3.12.2014 όσον αφορά την έγκριση πρόσληψης 31 ατόμων στον τεχνικό κλάδο. Επισημαίνουμε ότι στο συγκεκριμένο κλάδο είχε να προκηρυχθεί διαγωνισμός προσλήψεων από το 2003!! Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, η πρόσληψη 31 ατόμων δεν λύνει τα προβλήματα. Εμείς τονίσαμε στη συνεδρίαση του ΔΣ ότι ο αριθμός αυτός θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τριπλάσιος. Επίσης ρωτήσαμε εάν τα 31 άτομα είναι το άθροισμα των προτάσεων των 5 Διευθύνσεων ή πρόταση της ΔΑΔΟ και στην ερώτηση αυτή ο κ. Γερανιωτάκης δήλωσε άγνοια! Καλοί λοιπόν οι προεκλογικοί πανηγυρισμοί αλλά όχι σε μία τράπεζα στην οποία τα τελευταία χρόνια τα τεράστια κενά καλύπτονται είτε από φοιτητές είτε από ενοικιαζόμενους από εταιρίες εργαζόμενους. Έλεος πια με το μνημονιακό κρεσέντο!

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ
 
Όσον αφορά τη σύσταση επιτροπών προαγωγών ταιριάζει απόλυτα το "τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα"! Προαγωγές ανά δυόμιση ή τρία έτη και πάντα πωλούνται σε ωραία συσκευασία. Το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου που είναι ταυτόχρονα υποχρέωση του εργοδότη, η υπηρεσιακή του εξέλιξη, παρουσιάζεται ως συνδικαλιστικό κατόρθωμα της ΠΑΣΚΕ και της συνιστώσας της.
Εμείς θα επιμείνουμε στην πρότασή μας περί αυτόματης προαγωγής μέχρι το βαθμό του Τμηματάρχη, δηλαδή την ημέρα που κλείνει ο υπάλληλος τη valeur σε ένα βαθμό, την επόμενη να προάγεται στον επόμενο βαθμό τόσο απλά, τόσο δίκαια. Κάποιος δηλαδή που θα χάσει τη διαδικασία προαγωγών τώρα, επειδή δεν έχει συμπληρώσει τη valeur για λίγες μέρες ή για λίγους μήνες, θα αναγκαστεί να περιμένει άλλα δυόμιση χρόνια μέχρι τις επόμενες συνδικαλιστικές εκλογές. Είναι δίκαιο αυτό κύριοι της ΠΑΣΚΕ και της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ; Όσο για το ζήτημα της αξιολόγησης στους βαθμούς του Εντεταλμένου και του Υποδιευθυντή αλλά και για τις τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης, έχουμε τονίσει επανειλημμένως την τραγική έλλειψη αξιοκρατίας στην ΤτE.
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ

Η τήρηση της δεοντολογίας και ο σεβασμός των θεσμών είναι απαραίτητες προϋποθέσεις μίας αγαστής συνεργασίας και συνύπαρξης όλων των πλευρών στο χώρο της ΤτΕ. Όταν υφίσταται συστηματική διάρρηξη αυτών των λειτουργιών, τότε κατευθυνόμαστε σε "αχαρτογράφητους τόπους".
Μέσω ανακοίνωσης δεν είναι δυνατόν μέλη του ΔΣ του ΣΥΤΕ να πληροφορούνται τη σύσταση Επιτροπής για τη Μελέτη Ασφαλιστικών Θεμάτων… επί παντός επιστητού, όπως μάς πληροφορεί η ανακοίνωση Νο20/2.12.2014 του ΣΣΤΕ!!
Τον Πρόεδρο του ΣΥΤΕ, αφού δεν τον εξουσιοδότησε ως μέλος της Επιτροπής αυτής το ΔΣ του ΣΥΤΕ, ποιος τον διόρισε; Πως είναι δυνατόν να αγνοείται το δεύτερο τη τάξει θεσμικό όργανο του Συλλόγου (το Διοικητικό Συμβούλιο) από αυτήν τη διαδικασία; Οι υπόλοιπες, δημοκρατικά εκλεγμένες κινήσεις του ΣΥΤΕ, έχουν κάθε δικαίωμα να αντιδράσουν έντονα προς πάσα κατεύθυνση!

Αν κάποιος διαβεβαίωσε τον Διοικητή ότι μόνο αυτός μπορεί να του διασφαλίσει την εργασιακή ειρήνη στην ΤτΕ τότε του είπε ψέματα. Οι εποχές της μονοκρατορίας του συνταξιούχου συνδικαλιστή πρασινοφρουρού, πολιτικού ομοτράπεζου του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Στην ΤτΕ υπάρχουν πλέον πάρα πολλές ανεξάρτητες φωνές, οι οποίες διψούν για δημοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη και αυτό ο νέος Διοικητής οφείλει να το λάβει σοβαρά υπόψη του.
Εμείς σε κορυφαία και κρίσιμα ζητήματα επιζητούμε τον συντονισμό δράσεων. Στα πλαίσια αυτά και για το θέμα της προαναφερθείσας Επιτροπής θα σύρουμε το τραγικό Προεδρείο ενώπιων των ευθυνών του εντός των προσεχών ημερών.
Οι σάλπιγγες της Ιεριχούς έχουν ήδη ηχήσει και είναι θέμα χρόνου η πτώση των τειχών της πόλης.

 
ΥΓ: Ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας της κίνησής μας. Όσοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να αποστέλλουν τις απόψεις τους (ακόμη και ανώνυμα) προκειμένου αυτές να καθίστανται γνωστές σε όλους μας. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι:
http://indybog.blogspot.gr/
 
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 
Η Συντονιστική Επιτροπή
Διεκδικούμε
Αξιοκρατία
Διαφάνεια Αλληλεγγύη