Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11/2013

Διεκδικούμε
Αξιοκρατία
Διαφάνεια Αλληλεγγύη
   
 
Αθήνα, 29/7/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 11

 
Συνάδελφοι,
Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΤΕ Νο 19/22.07.2013 επανερχόμαστε και επιμένουμε στο κορυφαίο θέμα της λειτουργικής διαφάνειας και της αξιοκρατίας στην υπηρεσιακή εξέλιξη του προσωπικού της ΤτΕ.
Μια απαραίτητη a priori διευκρίνιση από την πλευρά μας αφορά στην πάγια υπογραφή των ανακοινώσεων του ΣΥΤΕ με τίτλο "Το Διοικητικό Συμβούλιο" η οποία σαφώς και δεν μας βρίσκει σύμφωνους καθώς ενώ συμμετέχουμε κι εμείς στο ΔΣ του ΣΥΤΕ εντούτοις δεν λαμβάνουμε ΠΟΤΕ γνώση του περιεχομένου των ανακοινώσεων που πρόκειται να δημοσιευτούν. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να δηλώνουμε σύμφωνοι υπογράφοντας μια λευκή επιταγή.
Επανερχόμενοι όμως στο θέμα μας και στην τελευταία παράγραφο της προαναφερθείσης ανακοίνωσης με τίτλο "Η Τράπεζα έχει συνέχεια…" εμείς θα συμπληρώναμε ότι η Τράπεζα οφείλει να λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας έναντι του προσωπικού της. Επομένως η παρώθηση του συγγραφέα να τελειώνουμε άρον – άρον με τις τοποθετήσεις δεν μας βρίσκει σύμφωνους καθώς όπως είναι γνωστό "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται"!
Εμείς αντιθέτως τονίζουμε ότι η αλλαγή στην ηγεσία της Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων είναι μια ευκαιρία για την ΤτΕ να αλλάξει σελίδα και να απαλλαγεί μια και καλή από τη ρουσφετοκρατία και τον άκρατο κομματισμό, παθογόνα χαρακτηριστικά υπηρεσιακής λειτουργίας τα οποία εκτρέφει και συντηρεί επί σειρά ετών η παράταξη της ΠΑΣΚΕ (του ανύπαρκτου πλέον ΠΑΣΟΚ) και οι συνοδοιπόροι τους. ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ; Όταν διαπιστώνουμε ότι η ΤτΕ βάλλεται πανταχόθεν με πυρ ομαδόν εμείς θα συνεχίζουμε να συντηρούμε την αναξιοκρατία, την αδιαφάνεια και τον πασοκικό κομματισμό; Έτσι θα προτάξουμε την έξωθεν καλή μαρτυρία;
Σε κάθε περίπτωση εμείς ως συνδικαλιστική κίνηση ανατροπής του σάπιου κατεστημένου οφείλουμε να επιδείξουμε στάση αναμονής με την ελπίδα ότι η νέα ηγεσία της Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων θα θελήσει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υιοθετήσει επιτέλους κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατίας.


ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Στο θέμα της ένταξής μας στη β φάση λειτουργίας του ΗΔΙΚΑ όπως και στο θέμα της λειτουργίας του νέου λογαριασμού ιδιωτικής ασφάλισης αυτό που επισημαίνουμε και που κατά τη γνώμη μας αναδεικνύει μια απίστευτη προχειρότητα οργάνωσης και αντιμετώπισης των θεμάτων από το Προεδρείο του ΣΥΤΕ είναι το γεγονός της μη συνεδρίασης του ΔΣ από τις 20.6.2013 και εντεύθεν! Τι συμβαίνει με τους αποσπασθέντες κκ Συμβούλους; Μήπως τελούν σε αδιάκοπες διακοπές; Μήπως τους ενοχλούμε στη νιρβάνα τους; Είναι δυνατόν να τρέχουν τόσα θέματα κι εμείς να μην συνεδριάζουμε για πάνω από έναν μήνα;

 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η Συντονιστική Επιτροπή