Σάββατο 27 Μαρτίου 1999

ΠΟΡΕΙΑ 2000 - Δυναμικά Μπροστά - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ #1

Χαλάνδρι, 26 Μαρτίου 1999

Συνάδελφοι,

Είμαστε μία ομάδα εργαζομένων του Μηχανογραφικού Κέντρου που πολλές φορές έχουμε εκφράσει το ενδιαφέρον και την ανησυχία μας για τα κοινά, άλλοι μέσα από την συμμετοχή μας σε κινήσεις εργαζομένων και στις Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές, και άλλοι μέσα από την ενεργή παρουσία μας στις συνεδριάσεις των Τ.Δ.Ε. και τις Γενικές Συνελεύσεις.

Η κίνησή μας αποτελεί έναν συγκερασμό υποψηφίων από τις κινήσεις που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές για την Τ.Δ.Ε., με κορμό την Ενωτική Κίνηση Μηχανογραφικού Κέντρου και συμμετοχή από τους Ανεξάρτητους Μηχανογραφικού Κέντρου (έλεγχος???) και την Ανανεωτική Κίνηση Μηχανογραφικού Κέντρου, με την προσθήκη τριών συναδέλφων οι οποίοι δεν είχαν θέσει τότε υποψηφιότητα.

Αποφασίσαμε μετά από πολλές συζητήσεις και καταθέτοντας τους κοινούς προβληματισμούς μας να συνεργαστούμε σε ένα ψηφοδέλτιο με μοναδικό σκοπό να αναζητήσουμε και να επιτύχουμε μαζί με σας λύσεις στα πολλά προβλήματα που βασανίζουν το χώρο μας, αλλά και να προτείνουμε και να υλοποιήσουμε ιδέες για την καλυτέρευση της ζωής μας στο χώρο της εργασίας μας.  Στα πλαίσια αυτά θα φροντίσουμε:

1.     Οργανωτική αναδιάρθρωση της Διεύθυνσης, τόσο σε επίπεδο οργανογράμματος όσο και σε επίπεδο τρόπου εργασίας, με την ενίσχυση (και ίσως την θεσμοθέτηση?) των ομάδων εργασίας.

2.     Εκσυγχρονισμό του τρόπου εργασίας με την εφαρμογή μεθοδολογιών και την εισαγωγή σύγχρονων εργαλείων στην παραγωγική διαδικασία, με ανάλογη εκπαίδευση.

3.     Εκτενή ενημέρωση του προσωπικού πάνω στις εργασίες του Κέντρου και της Τράπεζας γενικώτερα, καθώς και των απαιτήσεων για τα επόμενα χρόνια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από εμάς.

4.     Εκστρατεία για την προβολή του έργου που έγινε, γίνεται και θα γίνει στο Κένρτο Πληροφορικής, στο Σύλλογο, τη Διοίκηση και τους συναδέλφους της υπόλοιπης Τράπεζας.

5.     Επίλυση των οικονομικών αιτημάτων των διάφορων χώρων και ομάδων συναδέλφων, όπως είναι το ανθυγιεινό επίδομα και η “ανθυγιεινή” άδεια, η εξομάλυνση της διαφοράς των αποδοχών των νέων επί συμβάσει συναδέλφων με αυτές που δικαιούνται βάσει των τυπικών τους προσόντων κ.λ.π.

6.     Τροποποίηση του ισχύοντος Οργανισμού-Κανονισμού όσον αφορά τις διαβαθμίσεις έργου και το επίδομα ευθύνης στο βαθμό του Υπολογιστή Α, με ταυτόχρονη χορήγηση του επιδόματος ευθύνης και στους χώρους που μέχρι σήμερα δεν προβλέπεται.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας σε αυτές τις εκλογές, με σκοπό να γίνουμε η δική σας φωνή.  Μια φωνή με ήθος και συνέπεια, δυνατή και αποτελεσμάτικη στην εκπροσώπησή σας απέναντι στη Διεύθυνση και, σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Ε., στη Διοίκηση.

Η εμπειρία του παρελθόντος και η δυναμική διάθεση του παρόντος πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη εγγύηση που μπορούμε να σας δώσουμε για το μέλλον.

Κώστας Αλεξάκης, Τμήμα Μηχανογραφικού Ελέγχου

Βασίλης Βασιλείου, Τμήμα Οργάνωσης?

Δημήτρης Βεργίνης, Τμήμα Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων

Παύλος Θεοτοκάτος, Τμήμα Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων

Φίλιππος Λαούδης, Τμήμα Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων

Αναστασία Μακρή, Μονάδα Γραμματείας και Γενικών Υπηρεσιών

Θωμαϊς Μερτύρη, Τμήμα Μηχανεπεξεργασίας

Δημήτρης Μυγδάνης, Τμήμα Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων

Γιάννης Πετρούλιας, Τμήμα Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων