Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ - Καιρός για ένα χαμόγελο: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 02/2013

Απρίλιος 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 2


Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4/4/2013 η ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Ταμείου Υγείας στο Κεντρικό Κατάστημα. Ομιλητές υπήρξαν απ' όλες τις παρατάξεις και αρκετοί εξ αυτών δευτερολόγησαν, μέσα σ' ένα κλίμα ζωηρής και ουσιώδους αντιπαράθεσης θέσεων. Ακούστηκαν εκτενώς όλες οι απόψεις.
 
Θα θέλαμε εδώ να κάνουμε μια υποσημείωση αντιπαραβάλλοντας αυτήν την άριστη δημοκρατική λειτουργία με την τελευταία, προεκλογική, Γενική Συνέλευση του ΣΥΤΕ όπου εκεί, ως πρωτοεμφανιζόμενη κίνηση, μας παραχώρησαν προς το τέλος των ομιλιών αυστηρά 5 λεπτά ομιλίας χωρίς το δικαίωμα της δευτερολογίας! Οι εκπρόσωποι των μνημονιακών κινήσεων του ΣΥΤΕ μιλούσαν βεβαίως επί ώρες!!!
 
Για να επανέλθουμε όμως στα πεπραγμένα του Τ.Υ., όπως διαπίστωσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο χώρο της Γενικής Συνέλευσης, τόσο η ομιλία του απερχόμενου Προέδρου του Τ.Υ. όσο και η ομιλία του εκπροσώπου της ΠΑΣ υπήρξαν μακροσκελέστατες αλλά, κατά τη γνώμη μας, δεν βοήθησαν τους συναδέλφους να επικεντρωθούν στα ζέοντα προβλήματα του χώρου. Αυτός ο περιττός πλατειασμός μόνο ακούσια δεν συνέβη! Όσοι από εμάς έχουν μυηθεί στις ανθρωπιστικές σπουδές θα γνωρίζουν, ιδιαιτέρως από τα Ομηρικά Έπη, ότι όταν δεν θέλει κανείς να ανακοινώσει μία δυσάρεστη είδηση τότε κάνει αναφορά επί μακρόν σε οτιδήποτε άλλο γύρω από αυτήν και δεν αναφέρει την είδηση καθεαυτή!!! Για την ιστορία το ρόλο αυτόν ο Όμηρος τον είχε επιφυλάξει στον Ερμή τον αγγελιαφόρο. Εδώ το ρόλο του Ερμή τον υποδύθηκαν οι προαναφερθέντες συνάδελφοι!!!
 
Μόνο όταν πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της κίνησής μας και είπε τα πράγματα με το όνομά τους αναγκάστηκαν κι αυτοί να παραδεχθούν την πικρή αλήθεια! Η πικρή αλήθεια λοιπόν, συνάδελφοι, καταδεικνύει ότι ενώ τόσα χρόνια χιλιάδες τραπεζοελλαδίτες πλήρωναν υπερδιπλάσιες εισφορές σε σχέση με το μέσο Έλληνα εργαζόμενο, για την Υγεία, αποβλέποντας σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου, είδαν τον κόπο τόσων ετών να εξανεμίζεται μέσα σε μια νύχτα με το κούρεμα των ομολόγων. Αυτή η άκρως αρνητική εξέλιξη σε συνδυασμό με το άνοιγμα της ψαλίδας της αναλογίας των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους καθιστά επισφαλές το μέλλον του Τ.Υ. εάν δεν ληφθούν άμεσα, ριζοσπαστικά μέτρα. Σ' αυτές τις αποφάσεις επικεντρωθήκαμε εμείς. Σ' αυτό το σημείο υφίσταται η διαφορετική λογική ημών και των μνημονιακών κινήσεων στο Τ.Υ.! Προκειμένου λοιπόν να πάψουμε να εκφράζουμε την άποψή μας, οι μνημονιακοί έριξαν στο τραπέζι των συζητήσεων το χιλιοειπωμένο σενάριο του ενός ψηφοδελτίου με στόχο την ποδηγέτηση κάθε αντίθετης, προς αυτούς και τα σχέδιά τους, φωνής. Αυτός ο ολοκληρωτικός τρόπος σκέψης και δράσης αποτελεί ευθεία βολή στην πολυφωνία και στη Δημοκρατία! Δεν θα περάσει! Εμείς επιζητούμε την ύπαρξη πολλών φωνών, ελεύθερων φωνών, πολλώ δε μάλλον στην εποχή που ζούμε, στην οποία επιχειρείται μια συντονισμένη μνημονιακή έκπτωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων! Ο συγκερασμός αυτών των φωνών επ' ωφελεία του κοινού συμφέροντος αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας. 
 
Συνάδελφοι,
Οι θέσεις της κίνησης "ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ" παρετέθησαν εν πολλοίς στην ανακοίνωση μας Νο 1. Στις επόμενες ημέρες δικό μας κλιμάκιο θα επισκεφθεί όσους περισσότερους χώρους της ΤτΕ μπορέσει, στο Κέντρο και στην Περιφέρεια.
 
Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι διότι στο ψηφοδέλτιό μας έγινε ένας συγκερασμός νέων συναδέλφων με γνώσεις και διάθεση για προσφορά και συναδέλφων με εμπειρία περισσοτέρων ετών στην ΤτΕ, ο οποίος ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσει εκείνο το άριστο πνεύμα ομαδικής συνεργασίας με βάση το οποίο σκοπεύουμε να αντιπαρέλθουμε τις κρίσιμες προκλήσεις του άμεσου και απαιτητικού μέλλοντος που ανοίγεται μπροστά μας.


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:
  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κωνσταντίνος
  2. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ Εμμανουήλ
  3. ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ Ιωσήφ (Σήφης)
  4. ΑΣΚΗΤΗ Βασιλική
  5. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Αντιγόνη
  6. ΓΑΒΑΚΗ Παρασκευή
  7. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Ανδρέας
  8. ΔΟΛΗΣ Κοσμάς
  9. ΖΑΦΕΙΡΕΛΗ Μαρία (Μίρκα)
  10. ΚΑΘΑΡΟΣ Ηλίας
  11. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ Σταύρος
  12. ΜΠΑΚΑΝΑΚΗ Αικατερίνη
  13. ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ Φώτιος
  14. ΠΕΠΠΑΣ Χρήστος
  15. ΤΣΑΓΚΑΝΗΣ Χρήστος
 
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ