Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18/2013

Αθήνα, 9/12/2013

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 18

 
" Έχω λατρέψει τα ιδανικά μιας δημοκρατικής και ελεύθερης κοινωνίας όπου όλα τα άτομα θα ζήσουν για πάντα μαζί αρμονικά και με ίσες ευκαιρίες".
         (Νέλσον Μαντέλα)
 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ:
Προς όλους τους κομματικούς συνδικαλιστές και συνδικαλιζόμενους στην ΤτΕ. Προς όλα εκείνα τα υπηρεσιακά στελέχη τα οποία εννοούν να πράττουν, μέσα στα πλαίσια της εργασίας τους, με γνώμονα το κομματικό – συνδικαλιστικό συμφέρον των παρατάξεων που τους ανέδειξαν σ' αυτές τις θέσεις και όχι με γνώμονα το καλώς εννοούμενο συμφέρον της ΤτΕ.

 
Κύριοι,
Το αρρωστημένο σκηνικό του κομματικού παραγοντισμού είναι γνωστό ότι ενδημεί εδώ και πολλά έτη στο χώρο μας. Εσάς, τους θιασώτες αυτού του σκηνικού, σας γνωρίζουμε όπως κι εσείς γνωρίζετε εμάς. Η "νόσος" την οποία συντηρείτε είναι χρονία, εκφυλιστική και χαρακτηρίζεται από εξάρσεις. Μία από αυτές τις εξάρσεις βιώνουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προφανώς λόγω της αναδιοργάνωσης όλοι εσείς "οσμιστήκατε αίμα" και επιχειρείτε να ξαναστήσετε το ελεεινό παιχνίδι του παραγοντισμού και της κατάληψης των θέσεων ευθύνης από μέλη του κομματικού σας στρατού, εις βάρος όλων των υπολοίπων συναδέλφων, οι οποίοι είναι μεν συνεπείς στην εργασία τους αλλά απέχουν συνειδητά από τις γνωστές πρακτικές σας.
Με την παρούσα σας προειδοποιούμε ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες απίθανων σκηνικών. Αναφέρουμε ενδεικτικά ορισμένα:
1) Αρμόδιο υπηρεσιακό όργανο, που διεξάγει έρευνα επί προσφάτου γεγονότος στην ΤτΕ, απευθύνεται για την υπόθεση σε ανθρώπους που δεν έχουν πλέον καμία σχέση με αυτήν. Η περίπτωση είναι σοβαρή όσο και περίεργη γι' αυτό προς το παρόν δεν αναφέρουμε περισσότερα και την παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς.

 
2) Εν ενεργεία συνάδελφος μας καταγγέλλει επισήμως την ανήκουστη απάντηση που έλαβε από τον εκπρόσωπο του ΣΥΤΕ στις επιτροπές προαγωγών του καλοκαιριού. Όταν τον ρώτησε εάν ίσχυσαν τα κριτήρια που περιγράφει η εγκύκλιος στις προαγωγές των Εντεταλμένων και των Υποδιευθυντών η απάντηση ήταν ότι εκτός από αυτά τα κριτήρια υπήρξαν και άλλα τα οποία όμως ήταν μη ανακοινώσιμα!!! Τι εννοούσε άραγε ο ποιητής; Ο ίδιος αυτός συνδικαλιστής που έδωσε αυτήν την εξαιρετική απάντηση είχε λάβει λίγο καιρό πριν το βαθμό του Εντεταλμένου αλλά με ποιες διαδικασίες και κριτήρια;

 
3) Από δύο υποκαταστήματα μας διαβιβάστηκε η καταγγελία ότι οι Διευθυντές αυτών θέλουν να τοποθετήσουν νεώτερους υπαλλήλους σε θέσεις ευθύνης εις βάρος παλαιότερων υπαλλήλων εργαζόμενων εκεί, με μόνο ορατό "κριτήριο" τις πολιτικές πεποιθήσεις ενός εκάστου εξ αυτών!!! Ερώτημα προς τη Διοίκηση:
ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΤτΕ που θεσπίστηκε με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου την 1/6/2012 ισχύει; Ισχύουν οι βασικές αρχές 1.1. Περί ίσης μεταχείρισης και αποφυγής διακρίσεων και 1.2. Περί επιμέλειας, αποτελεσματικότητας και υπευθυνότητας;

 
4) Η πιο πρόσφατη εκτροπή έλαβε χώρα στο ΙΕΤΑ. Φαίνεται πως οι κομματικοί του Νομισματοκοπείου δεν κρατιέστε!!! Καλείτε λοιπόν τη μια ημέρα έναν συνάδελφο να αναλάβει μια θέση και την επόμενη ημέρα χωρίς καμιά αιτιολογία τον αποκλείετε και καλείτε άλλον!!! Οι όροι και οι προϋποθέσεις βεβαίως είναι έωλες διότι δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα. Κατόπιν τούτων πως μπορούμε να δηλώσουμε εμπιστοσύνη ότι η αναδιοργάνωση και οι τοποθετήσεις στο συγκεκριμένο χώρο θα είναι αδιάβλητες;
Σε όλους εσάς τους κομματικούς τοποτηρητές λοιπόν σας δηλώνουμε ότι θα σας "ταράξουμε" στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και στη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.
Πολύ καιρό τώρα εργαζόμαστε με τη μέθοδο του μυρμηγκιού και συγκεντρώνουμε ακόμη και το απειροελάχιστο στοιχείο της αντικανονικής συμπεριφοράς σας π.χ. στην παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στην κατασυκοφάντηση, στην άνιση μεταχείριση η οποία προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

 
Κύριοι,
Γνωρίζουμε ότι απέναντί μας έχουμε ένα αδυσώπητο καθεστώς. Όπως ο Γκάντι είχε απέναντι του τις ορδές των Άγγλων αποικιοκρατών έτσι κι εμείς δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούσαμε δικούς σας, σε ρόλο αποικιοκράτη, να διατείνονται ότι η τάδε Διεύθυνση είναι δικό τους μαγαζί ή ότι στην ΤτΕ "κάνει κουμάντο" ο τάδε συνδικαλιστής. Όπως ο Μαντέλα αντιμετώπισε το απαρτχάϊντ και το ρατσισμό έτσι κι εμείς αντιμετωπίσαμε τον επαγγελματικό ρατσισμό και τον αποκλεισμό από την υπηρεσιακή εξέλιξη. Όπως ο Βαλέσα υποσκαπτόταν από τους ρουφιάνους του Γιαρουζέλσκι έτσι κι εμείς ακούμε από τους ψιθυριστές του κομματικού σας στρατού "αξιολογήσεις" του τύπου "αυτός είναι αστέρι"!!! (ο δικός σας) ενώ ό άλλος "δεν μπορεί να διοικήσει ούτε περίπτερο"!!! Από τα πολλά "αστέρια" που ακούμε στο τέλος θα πιστέψουμε ότι δεν εργαζόμαστε στην ΤτΕ αλλά στο πλανητάριο!!!

Ο Γκάντι, ο Μαντέλα και ο Βαλέσα, αυτοί οι θρύλοι του 20ου αιώνα αντιμετώπισαν τη βία και την αυθαιρεσία με τα όπλα που σας προαναφέραμε: τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και τη ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. Με τα ίδια όπλα θα σας αντιμετωπίσουμε κι εμείς.


 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η Συντονιστική Επιτροπή
Διεκδικούμε
Αξιοκρατία
Διαφάνεια Αλληλεγγύη