Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του ΣΥΤΕ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Δημοκρατική Συνδικαλιστική Κίνηση

ΔΗ.ΣΥ.Κ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του ΣΥΤΕ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Προς τους συναδέλφους του Μηχανογραφικού Κέντρου:

Ήτοι,

της Πληροφορικής, της Εσωτερικής Επιθεώρησης, των Συστημάτων Πληρωμών, της Ασφάλειας, των Τεχνικών.

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές, με τον συν­άδελ­φο στην καλλίτερη περίπτωση απλό παρατηρητή, αν όχι εντελώς αδιάφορο για το τι συμβαίνει γύρω του.

Ποιος φταίει όμως για αυτό;

Ασφαλώς η κρίση που περνάει το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι μια αιτία, αλλά και η παντελής απουσία της Τοπικής Επι­τροπής είναι μια άλλη.

Η Τοπική έχει καταλήξει σήμερα να είναι ένας θεσμός χωρίς κύρος και ουσία. Παρότι θα μπορούσε να πραγματοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις στα εργασιακά μας θέματα.

Εκτός από τα οικονομικά θέματα η Τοπική πρέπει να ασχοληθεί και με διάφορα θεσμικά ζητήματα όπως:

  • τον Οργανισμό Κανονισμό της Διεύθυνσης (ειδικότητες, είσοδος προσωπικού, μετακινήσεις κ.λπ.)
  • να έχει άποψη για το πως πρέπει να είναι το Μηχανογραφικό Κέντρο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την Τράπεζα Ελλάδος.
  • Να ερευνήσει τι γίνεται στις Μηχανογραφήσεις των άλλων Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών.

Γι’ αυτό πρέπει να αναδείξουμε στις επόμενες εκλογές άτομα δραστήρια με κέφι για δουλειά, με ιδέες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δύσκολης αυτής διετίας.

Από την Τοπική Επιτροπή περιμένουμε

  • Να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τον συνάδελφο.
  • Να συντονίσει τα βήματα με το συλλογικό μας όργανο. Και στις περιπτώσεις που διαπιστώνουμε ανεπάρκεια του συλλογικού μας οργάνου να συντελέσει ενεργά στο να γίνουν ορατοί οι λόγοι της ανεπάρκειας και να ελέγξει και να πιέσει τα εκάστοτε Δ.Σ. Δεν επιτρέπεται να κωλύεται η λειτουργεία των παραρτημάτων από την δυσλειτουργία του Σ.Υ.Τ.Ε.
  • Να διεκδικεί ουσιαστικά τα προβλήματα του χώρου μας και όχι να επαφίεται στις διασυνδέσεις της εκάστοτε κυβερνητικής παράταξης.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε κι εσείς ενεργά στην εκλογική διαδικασία μέσα από τους διάφορους συνδυασμούς που προβάλουν υποψηφιότητα, αλλά και γενικότερα στα κοινά, μέσα από τις ανοιχτές συνεδριάσεις των Τ.Δ.Ε. και τις Γενικές Συνελεύσεις και με πολύτιμες προτάσεις από την πλούσια εμπειρία σας στην Τράπεζα.  Ο χώρος του Κέντρου ανήκει και σε εσάς και σας έχει ανάγκη για να προοδεύσει.

Η διεκδίκηση όλων αυτών των αιτημάτων και η επίλυση των προβλημάτων μπορεί να έλθει μόνο μέσα από τη συμμετοχή όλων μας, μέσα από τη συσπείρωσή μας και με την αδιάκοπη και σθεναρή στήριξη και παροχή εμπιστοσύνης στην Τοπική Διοικητική Επιτροπή.  Με τη βοήθεια του Σ.Υ.Τ.Ε., ο οποίος μας παρέχει την εμπιστοσύνη του και μας δίνει ελευθερία κινήσεων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση όπου και όταν αυτό είναι χρήσιμο και εφικτό και με οποιοδήποτε άλλο νόμιμο και ηθικό μέσο, θα κινηθούμε προς την επιτυχή διευθέτηση όλων αυτών των θεμάτων.  Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ “αντιπαραθέσεων για τις αντιπαραθέσεις” με τη Διεύθυνση, τη Διοίκηση ή τον οποιονδήποτε, ούτε για πολέμους εντυπώσεων.  Προτιμάμε, όποτε χρειάζεται, τη συνεργασία για να φτάσουμε στην ουσία.

Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας σε αυτές τις εκλογές, με σκοπό να είμαστε η δική σας φωνή.  Μια φωνή με ήθος και συνέπεια, δυνατή και αποτελεσματική στην εκπροσώπησή σας απέναντι στη Διεύθυνση και, σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Ε., στη Διοίκηση. Έχουμε ήδη ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χαμένο χρόνο.

 

Η Κίνηση μας θα φροντίσει:

Ανοικτές συνεδριάσεις, Μεγάλη αίθουσα.

Βραδινές κλίσεις. Όλοι είμαστε διαθέσιμοι και υποχρεωμένοι να συνδράμουμε σε περίπτωση ζημίας, οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου ατελώς, τη στιγμή που οι υπάλληλοι της Μηχανογράφησης των άλλων Τραπεζών αμείβονται και μόνο για την τηλεφωνική κλήση που θα δεχθούν από την υπηρεσία τους.

εκπαίδευση, εξοπλισμός, ασφάλεια, τεκμηρίωση, πρότυπα

Σχεδιασμός δράσης της Διεύθυνσης σε ετήσια βάση, από θεσμοθετημένο συμβούλιο Διεύθυνσης που θα απαρτίζεται από τους προϊσταμένους όλων των υπηρεσιακών μονάδων της Διεύθυνσης και παρακολούθηση του προγράμματος σε μηνιαία βάση.

Προγραμματισμός δράσης. Στρατηγικός σχεδιασμός, πλάνο, προγραμματισμός, πενταετίες πρόγραμμα, βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Τέτοια ακούμε και τέτοια δεν βλέπουμε. Υπήρξε η επιστημονική γραμματεία για να κάνει το "στρατηγικό". Στρατηγικό δεν έγινε μετά από 3 χρόνια. Χωρίς να καταργηθεί η επιστημονική γραμματεία ιδρύθηκε Τμήμα Στρατηγικού σχεδιασμού να κάνει την ίδια δουλειά. Θα κάνει αυτό το Τμήμα προδιαγραφές, βάσει των οποίων θα έρθει μία εταιρεία στη Μηχανογράφηση και αφού εγκατασταθεί για πόσο καιρό δεν ξέρουμε, να προτείνει ένα στρατηγικό πλάνο. Αυτήν την πρόταση θα την εξετάσουμε και μετά θα δούμε αν θα την υλοποιήσουμε.

Συλλογικές τεχνικές αποφάσεις χρειάζονται (άλλως είναι ύποπτες: πρόσφατα τα υποκαταστήματα)

Θέσπιση τεχνικού συμβουλίου από τους επικεφαλής των ομάδων εργασίας για την απρόσκοπτη συνεργασία σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το επίδομα επιφυλακής των προγραμματιστών.

Η αμοιβή των προγραμματιστών σε περίπτωση επιφυλακής (Stand-by).

Ένταξη όλων των μηχανογραφικών εργασιών και των προσληφθέντων πληροφορικών στη Διεύθυνση Πληροφορικής και Οργάνωσης.

Ενσωμάτωση όλων των μηχανογραφικών εργασιών στη Διεύθυνσή μας.  Πάγια θέση μας είναι ότι όλα τα έργα πληροφορικής πρέπει να υποστηρίζονται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Οργάνωσης.  Πρέπει να επιμείνουμε έντονα ώστε καμία δουλειά να μη φύγει ξανά από την ευθύνη μας και να επιδιώξουμε σθεναρά την επαναφορά των εργασιών που χάσαμε μαζί με το προσωπικό που τις υποστηρίζει με πρώτη προτεραιότητα την Η.Δ.Α.Τ.

Λειτουργία δυο τμημάτων Γερμανικών και Ισπανικών.

Προσλήψεις προσωπικού

Help DESK