Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14/2013 - Ο «ΛΑΓΟΣ» ΜΙΛΗΣΕ

Αθήνα, 3/10/2013

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 14

 
Ο «ΛΑΓΟΣ» ΜΙΛΗΣΕ
Συνάδελφοι,
Δεν συνηθίζουμε τις εν θερμώ αντιδράσεις στη συνδικαλιστική μας δράση. Η ανακοίνωση αυτή θα αποτελέσει την εξαίρεση προκειμένου να απαντήσουμε στον συντάκτη της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ 2/10/2013 (του "λαγού" της ΠΑΣΚΕ δηλαδή). Είναι εξόφθαλμη η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των συναδέλφων από τον συντάκτη της εν λόγω ανακοίνωσης.
Μας κατηγορούν λοιπόν ότι είμαστε συνοδοιπόροι της ΠΑΣ! Οι ίδιοι αυτοί, με περίσσιο θράσος, μας κατηγορούσαν μόλις πριν από λίγους μήνες ως συνοδοιπόρους του Επιστημονικού Συλλόγου!!! Αν πάμε λίγο πιο πίσω χρονικά οι ίδιοι άνθρωποι με το ίδιο θράσος μας χαρακτήριζαν ανθρώπους του Καμμένου!!! Ας αποφασίσουν τουλάχιστον με ποιους μας θέλουν μαζί!!! Μάλλον εκεί στη ΔΑΚΕ παρακολουθούν πολύ Λιακόπουλο κι έχουν μπερδέψει τους Ελλοχίμ και τους Νεφελίμ με το συνδικαλισμό!!!

Διαβάζοντας εν συνεχεία την ανακοίνωσή τους διαπιστώνουμε έναν ολόκληρο φιλιππικό εναντίον της πρότασης περί επέκτασης του εξειδικευμένου επιδόματος την οποία κατέθεσε η ΠΑΣ, υπερψηφίσαμε εμείς και καταψήφισαν εκείνοι (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ). Ενώ λοιπόν εμφανίζονται διαπρύσιοι πολέμιοι της εν λόγω πρότασης, ξαφνικά στη δεύτερη σελίδα δηλώνουν ότι…θα την υιοθετήσουν!!!! Έλεος κύριοι της ΔΑΚΕ!!! Εμείς τι να προσθέσουμε επ' αυτού; Ο απόλυτος παραλογισμός. Μάλλον έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς της Μαύρης Ηπείρου!
Όταν δε κάνουν λόγο για τον "εγωκεντρισμό του απερχόμενου" εμείς τους απαντάμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί! Οι τέως επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ (κκ. Γοζαδίνος, Αντωνόπουλος) δεν ήταν εκείνοι οι οποίοι περιόδευαν, προεκλογικά, ανά την Ελλάδα, το μήνα Δεκέμβριο του 2012, δηλώνοντας, στους τελούντες εν συγχύσει Τραπεζοελλαδίτες, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν; Οι φήμες βεβαίως άλλα "έλεγαν" οδηγώντας εκατοντάδες συναδέλφους στην απόγνωση διότι δεν ήξεραν αν έπρεπε να παραιτηθούν ή όχι! Δεν τα ζήσαμε αυτά; Αν κάνουμε λάθος, δεκτή κάθε δημόσια διάψευση.


Μας κατηγορούν ότι αντιφάσκουμε διότι όπως γράφουν επί λέξει: "ταυτίζουμε την αξιοκρατική αντίληψη (μάλλον θέλουν να πουν ανάληψη!) θέσεων ευθύνης με την αυτόματη επέκταση της διαβαθμισμένης επιδοματικής πολιτικής"!!! Στο σημείο αυτό δύο τινά συμβαίνουν ή ο συντάκτης της ανακοίνωσης αγνοεί την εργασιακή πραγματικότητα στην ΤτΕ ή ψεύδεται σκοπίμως! Ποιος δεν γνωρίζει ότι στις Διευθύνσεις όπου ασκείται η εξειδικευμένη επιδοματική πολιτική υφίστανται και θέσεις ευθύνης; Αν μιλάμε για άγνοια τότε είναι απαγορευτική για κάποιον ο οποίος θέλει να λαμβάνει αποφάσεις για τις τύχες εκατοντάδων εργαζομένων στην ΤτΕ.
Επίσης στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται ότι "δεν προβλέπεται καμία μεταβολή σε θέματα μισθολογικών παροχών τα οποία έχουν συμφωνηθεί μέχρι τη λήξη της Επιχειρησιακής Σύμβασης". Τους θέτουμε το ερώτημα: η πρόσφατη δημιουργία του λογαριασμού πρόσθετων συνταξιοδοτικών κρατήσεων αποτελεί ή όχι μεταβολή μισθολογικών παροχών;

Ένα τελευταίο: Όταν επιδιώκεις να κάνεις αγνό συνδικαλισμό όπως αναφέρει ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ δεν παίρνεις απόσπαση στο ΣΥΤΕ για να κάθεσαι σπίτι σου και να περιμένεις, χωρίς κόπο, να φτάσεις στο βαθμό του Υποδιευθυντή. Όταν το κάνεις αυτό χαρακτηρίζεσαι επαγγελματίας συνδικαλιστής κι αποκτάς προσωπικό συμφέρον το οποίο θέτεις πάνω από το συμφέρον των συναδέλφων. Όταν δηλώνεις αγνός συνδικαλιστής δεν μαλώνεις με την Ανανεωτική για το ποιος θα καταλάβει τη θέση του Εφόρου!!! Κάθεσαι στη σειρά σου και προσφέρεις από όποιο μετερίζι σου ζητήσουν οι συνάδελφοι. Διότι όταν παζαρεύεις, ως γνωστόν, ο έτερος του παζαριού θα σου ζητήσει ανταλλάγματα και τότε ο "αγνός συνδικαλισμός" αποδημεί εις Κύριον! Αυτά προς το παρόν!


 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η Συντονιστική Επιτροπή

 

Διεκδικούμε
Αξιοκρατία
Διαφάνεια Αλληλεγγύη