Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΔΗ.ΣΥ.Κ. Επιστολή #1

ΔΗ.ΣΥ.Κ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
για το Παράρτημα του Μηχανογραφικού Κέντρου.
Αρχαιρεσίες του ΣΥΤΕ την 19η.2.2015
Χαλάνδρι 6.2.2015
Συνάδελφοι,
Στις 19 Φεβρουαρίου 2015 θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την ανάδειξη των αντιπροσώπων μας στο σωματείο της εργασίας μας.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για την κατάθεση των ψηφοδελτίων από τις κινήσεις. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για να δηλώσουν οι συνάδελφοι τις υποψηφιότητες τους στον συνδυασμό που επιθυμούν να εκτεθούν και να διεκδικήσουν την ψήφο μας.
Για τις συνδικαλιστικές κινήσεις των παραρτημάτων, η ημερομηνία αυτή παρατείνεται μέχρι μία εβδομάδα, πριν την ημερομηνία των αρχαιρεσιών και αυτό γίνεται επειδή τα ψηφοδέλτια των παραρτημάτων θα τυπωθούν στο Σύλλογο και συνεπώς υπάρχει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για την προετοιμασία τους.

Υπάρχουν συνάδελφοι που πιστεύουν σε μια ενεργή παρουσία στα συνδικαλιστικά πράγματα και εκτίθενται με την υποψηφιότητά τους στην κρίση των συναδέλφων τους μέσα από την έκφραση κινήσεων και παρατάξεων και καλά κάνουν, επειδή χρέος όλων μας είναι η περιφρούρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Υπάρχουν όμως και αρκετοί συνάδελφοι που ενώ εκτιμούν ότι κάποια συγκεκριμένη παράταξη, λειτουργεί προς όφελος των ημετέρων της, ότι ασκεί παρασυνδικαλιστική λειτουργία, ότι δεν προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου, αλλά μόνο των οικείων της, παρόλα αυτά σπεύδουν ή σύρονται και καταθέτουν την υποψηφιότητά τους στο ψηφοδέλτιο τέτοιων κινήσεων.

Οι συνάδελφοι αυτοί, λειτουργούν με τον τρόπο αυτό για δυο λόγους. Είτε διεκδικούν προσωπικό όφελος που δεν το δικαιούνται και προσβλέπουν σε μια πλάγια ανταμοιβή, ή τους διακατέχει ο φόβος. Ο φόβος για τα αντίποινα της άρνησης της συμπόρευσής τους.

Συνάδελφοι,
Αυτές οι πρακτικές πρέπει να απαξιωθούν. Ορθώστε το ανάστημά σας. Αντισταθείτε στην πίεση και τον εκβιασμό. Αποσύρετε την υποψηφιότητά σας αυτή την ύστατη στιγμή, αν δεν την πιστεύετε. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό τον παλαιοκομματικό και παραγοντικό εργατοπατερισμό.

Στο δικό μας χώρο, στο χώρο του Μηχανογραφικού Κέντρου, κυριαρχεί για πολλά χρόνια, μια συγκεκριμένη παράταξη και μάλιστα με εκλεγμένο αντιπρόσωπο στο ΔΣ του ΣΥΤΕ. Δεν θα αναφερθώ στο συνδικαλιστικό χειμασμό του Παραρτήματος, στη βαθιά νάρκωση της λειτουργίας της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής, επειδή, δεν την απασχόλησε κανένα θέμα του προσωπικού, επειδή δεν υπερασπίσθηκε ούτε ανέδειξε κανένα ζήτημα. Κατά τη γνώμη μας, η κρατούσα συνδικαλιστική παράταξη στο Μηχανογραφικό Κέντρο, εργάσθηκε άοκνα για ίδιον όφελος. Μετακινήθηκαν σε επιθυμητές θέσεις οι δικοί της άνθρωποι, προήχθησαν οι δικοί της άνθρωποι και το χειρότερο επέβαλαν μία πεποίθηση ότι τίποτε δεν αλλάζει, ότι έτσι είναι τα πράγματα, ότι αν είσαι καλό παιδί, αν συμπορευθείς μαζί μας, αν σκύψεις το κεφάλι, τότε θα έχεις κάτι να λαβαίνεις.
«Εμείς δε γονατίσαμε σκυφτοί
τα πόδια να φιλήσουμε του δυνατού»

Κωστής Παλαμάς