Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Καιρός για ένα χαμόγελο: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 03/2013

Απρίλιος 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 3

 

Συνάδελφοι,
Με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών στο Ταμείο Υγείας, ως πρωτοεμφανιζόμενη κίνηση, έχουμε εξαγάγει ορισμένα συμπεράσματα. Θα τα παραθέσουμε στο δημόσιο διάλογο με την ελπίδα ότι θα συνεισφέρουμε σε καλύτερες μελλοντικές διαδικασίες και στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας. Τον χώρο αυτό όσο κι αν ορισμένοι επιδιώκουν να τον παρουσιάζουν "αχρωμάτιστο" εντούτοις, πέρα από το γεγονός ότι οι ίδιοι είναι "χρωματισμένοι", εμείς τον θεωρούμε εξόχως πολιτικοποιημένο και κατ' αυτήν την έννοια η συμμετοχή στις διαδικασίες είναι υποχρέωση όλων μας.
  • - Το πρώτο συμπέρασμα λοιπόν από την πρόσφατη εκλογική διαδικασία είναι ότι τα ποσοστά της αποχής των συναδέλφων κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα. Είναι ένα σημάδι το οποίο τουλάχιστον εμάς μας προβλημάτισε.
  • - Δεύτερο συμπέρασμα ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός λευκών – άκυρων. Στις εκλογές του 2011 ψήφισαν 1.713 συνάδελφοι και τα λευκά – άκυρα ήταν 26. Στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν 1.497 συνάδελφοι και τα λευκά – άκυρα ήταν 62!
  • - Τρίτο συμπέρασμα αποτελεί το θολό τοπίο ως προς τη διαδικαστικά της ανάδειξης του νέου Δ.Σ. Το αναφέρουμε αυτό διότι κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων και λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας κατέστη φανερό ότι η είσοδος μας ή όχι στο Δ.Σ. θα "παιζόταν" στην κυριολεξία σε ελάχιστες ψήφους, όπως και έγινε. Η ένσταση που υποβάλλαμε λοιπόν κατέδειξε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι ο χαρακτηρισμός ενός ψηφοδελτίου ως έγκυρο ή άκυρο εναπόκειτο αποκλειστικά στην υποκειμενική κρίση της εφορευτικής επιτροπής καθώς υπήρξαν "έγκυρα" ψηφοδέλτια με περισσότερο εξόφθαλμες παρατυπίες απ' ότι ορισμένα "άκυρα". Δεν θελήσαμε να δώσουμε συνέχεια στο θέμα, όπως είχαμε το δικαίωμα, διότι δεν θέλουμε στις "πονηρές" εποχές που διάγουμε να δώσουμε λαβή επέμβασης στα του οίκου μας σε εξωγενείς παράγοντες. Σημειώνουμε όμως ότι στην επόμενη εκλογική διαδικασία η παρουσία, πλέον, δικαστικού αντιπροσώπου θεωρείται, κατά τη γνώμη μας, επιβεβλημένη.
Κατά τα λοιπά διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι η κίνηση μας θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις στο Ταμείο Υγείας.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ