Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ 26.2.2015

Ενόψει της αυριανής καταμέτρησης των αποτελεσμάτων των πρόσφατων αρχαιρεσιών του Συλλόγου μας θα θέλαμε πολύ να τηρήσουμε στάση αναμονής και σιωπής σεβόμενοι τις διαδικασίες.
    
Την ίδια στάση όμως όφειλαν να επιδείξουν άπαντες. Αυτό δεν συνέβη και το αποτέλεσμα είναι η δική μας σύντομη τοποθέτηση.
    
Πρώτον: Χαιρετίζουμε το νέο Υποδιοικητή κ. Θεόδωρο Μητράκο. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει,
   
Δεύτερον: Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την ανακοίνωση Νο 68 του απερχόμενου Προεδρείου του ΣΥΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ). Πως είναι δυνατόν να προβαίνει στις διατυπώσεις α) “Ο Σύλλογος θεωρεί…” και β) “Ο Σύλλογος για λόγους δεοντολογίας…”. Χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερώσει όλεςτις παρατάξεις του ΣΥΤΕ. Πως εκφράζεται ως “Σύλλογος” διατυπώνοντας επί της ουσίας μικροπαραταξιακές απόψεις;
   
Κατά συνέπεια η όλη στάση του εκπροσώπου του ΣΥΤΕ στο χθεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΤτΕ κρίνεται επιεικώς απαράδεκτη και αντιδεοντολογική υπό την έννοια της αναμονής των εκλογικών αποτελεσμάτων. Όφειλε ως “υπηρεσιακός” Πρόεδρος να τηρήσει τυπικά τις διαδικασίες χωρίς δεύτερες και υστερόβουλες σκέψεις.
   
Εν κατακλείδι εμείς δηλώνουμε ότι η σημερινή ανακοίνωση Νο 68 δεν απηχεί κατά κανένα τρόπο τις θέσεις της παράταξης μας.