Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ανεξάρτητοι 34: Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αθήνα, 17/12/2014                                        
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 34                               

Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Συνάδελφοι,
   Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου το Προεδρείο (ΠΑΣΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ) κατέθεσε πρόταση για τη διενέργεια των εκλογών στις 29 Ιανουαρίου 2015. Ο εκπρόσωπος της κίνησης μας τόνισε το ισχυρό ενδεχόμενο τέλεσης εθνικών εκλογών το ίδιο χρονικό διάστημα γεγονός που θα προκαλέσει την αναβολή των δικών μας εκλογών!
   Η πρότασή μας ήταν απλή: να αναμένουμε έως την 29η Δεκεμβρίου την εξέλιξη του θέματος της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και αμέσως μετά να ορίσουμε το χρόνο των εκλογών. Έτσι θα αποφεύγαμε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στο Σύλλογό μας η οποία το μόνο που θα προκαλέσει είναι γενικότερη ένταση και κόπωση των συναδέλφων.Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η αγωνία της ΠΑΣΚΕ μπροστά στις ενδεχόμενες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις είναι έκδηλη.
   Σε κάθε περίπτωση λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε στους έντονους ρυθμούς των εκλογών. Με αυτό ως αφορμή επισημαίνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι (Διοίκηση – Σύλλογος – Εργαζόμενοι) οφείλουμε να τηρήσουμε τους κανόνες δεοντολογίας οι οποίοι περιβάλλουν μια τέτοιου είδους διαδικασία. Για παράδειγμα δεν νοείται να υπάρχουν εδώ και μήνες κενές θέσεις ευθύνης, προτάσεις Διευθυντών να βρίσκονται “ξεχασμένες” σε υπηρεσιακά συρτάρια και ως δια μαγείας αυτές να ανασύρονται άμα τη ενάρξει της προεκλογικής περιόδου!
   Το ίδιο συμβαίνει και με τις προαγωγές. Όλοι θέλουν ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν, προαγωγές κάθε χρόνο, όμως αυτές διενεργούνται κάθε δυόμιση χρόνια κοντά πάντα στις εκλογές του Συλλόγου. Αυτή η παθογένεια πρέπει να σταματήσει και αυτό θα συμβεί την ημέρα που θα υιοθετηθεί η πρότασή μας περί αυτόματης προαγωγής μέχρι και το βαθμό του Τμηματάρχη. Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για την αυτόματη προαγωγή και τώρα διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότεροι την ενστερνίζονται ως δίκαιη διαδικασία. Με την αυτόματη προαγωγή όποιος συνάδελφος συμπληρώνει τα χρόνια π.χ. στο βαθμό του Υπολογιστή Α΄ στις 20 Δεκεμβρίου θα λαμβάνει τον επόμενο βαθμό (Λογιστής) στις 21 Δεκεμβρίου. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αρθεί οριστικά η αδικία που συμβαίνει μέχρι τώρα, δηλαδή ένας συνάδελφος να χάνει την προαγωγή του για λίγες ημέρες ή λίγους μήνες και να περιμένει αναγκαστικά δυόμιση χρόνια, έως τις επόμενες εκλογές του ΣΥΤΕ!!!

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

   Από τις περιοδείες μας στο Δίκτυο αλλά και τις επαφές μας στο λεκανοπέδιο αποκρυσταλλώνουμε σταδιακά μια σειρά προτάσεων προς διεκδίκηση και υλοποίηση την επόμενη διετία. Ορισμένες τις παρουσιάσαμε και τις αναλύσαμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, θα τις παραθέσουμε στη συνέχεια μαζί με νέες προτάσεις:
  1. Κούρεμα κατά τουλάχιστον 30% των δανείων Α΄ κατηγορίας.
  2. Παροχή και δεύτερης προκαταβολής του εφάπαξ.
  3. Άρση της περικοπής του μισθού μας που προήλθε από την προηγούμενη Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας (Ε.Σ.Ε.).
  4. Αποκατάσταση του προ τριετίας ωραρίου της εργασίας μας.
  5. Κάλυψη των ασφαλιστικών κενών με εξαγορά  από τους συναδέλφους που έχουν τα κενά αυτά και αποπληρωμή με διακανονισμό.
  6. Βαθμολογική αναγνώριση, υπό προϋποθέσεις, στους συναδέλφους με προϋπηρεσία σε άλλες τράπεζες.
  7. Επέκταση της διαβαθμισμένης επιδοματικής πολιτικής σε πολυάριθμες υπηρεσιακές μονάδες στις οποίες οι θέσεις ευθύνης είναι λίγες με συνέπεια εργαζόμενοι μεγάλης προϋπηρεσίας να μην μπορούν να εξελιχθούν (π.χ. ο κλάδος της Ασφάλειας). Στην περίπτωση αυτή η ανακοίνωση Νο 13/15.12.2014 της ΠΑΣΚΕ μόνο ως φαρσοκωμωδία δύναται να εκληφθεί καθώς τη διαβάθμιση στον κλάδο της Ασφάλειας η ΠΑΣΚΕ και άλλες κινήσεις την πολέμησαν μανιωδώς!Φέρνει τώρα ως πρόταση, η συγκεκριμένη παράταξη, μια καρικατούρα διαβαθμισμένης επιδοματικής πολιτικής. Ποιος εγκέφαλος άραγε κατέβασε τέτοια φαεινή ιδέα να λαμβάνει δηλαδή ο Τμηματάρχης (με 30 χρόνια προϋπηρεσία!), με συμπληρωμένη τριετία στο βαθμό, το 80% του επιδόματος Αναπληρωτή Υπηρεσίας;;;!!! Δεν νομίζουμε ότι οι συνάδελφοι του κλάδου της Ασφάλειας και άλλων κλάδων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, έχουν ανάγκη ελεημοσύνης! Δεν είναι δυνατόν να διαβάζουμε τέτοια εκτρώματα!
     Τους υπενθυμίζουμε τη συνεδρίαση Νο 9/23.9.2013 του ΔΣ στην οποία ετέθη το συγκεκριμένο θέμα για την Ασφάλεια και αυτοί (Σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ και όχι μόνο) το καταψήφισαν. Εμείς το υπερψηφίσαμε τονίζοντας μάλιστα ότι η διαβάθμιση είναι ένα βήμα προς την καταπολέμηση του ρουσφετιού.    
Η μόνη σωστή και δίκαιη λύση είναι η επέκταση της διαβαθμισμένης επιδοματικής πολιτικής σε όλους τους βαθμούς του κλάδου της Ασφάλειας.
     Το γέλιο είναι ακόμη πιο ξεκαρδιστικό στην περίπτωση των Οδηγών διότι η πρώτη περίπτωση συναδέλφου Οδηγού με συμπληρωμένα τα 3 χρόνια στο βαθμό του Τμηματάρχη θα συμβεί μετά από μια… εξαετία!!! Ο Μαυρογιαλούρος ωχριά μπροστά σας, κύριοι της ΠΑΣΚΕ!
    Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι ωρίμασαν οι συνθήκες ώστε το ΔΣ του Συλλόγου να συζητήσει και να δώσει ολοκληρωμένη λύση στην επέκταση του δικαιώματος της διαβαθμισμένης επιδοματικής πολιτικής.
8) Αναβάθμιση των Θυρίδων σε Υποκαταστήματα και ταυτόχρονη αποκατάσταση των τριών Υποκαταστημάτων τα οποία υποβαθμίστηκαν με την τελευταία Ε.Σ.Ε.
9) Συνολική επανεξέταση του Προγράμματος Μετεργασιακών Παροχών. Ακύρωση του ενδεχόμενου μεταβίβασής του σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Πλήρης διευκρίνιση των όρων λειτουργίας του Προγράμματος σε συνδυασμό με την άμεση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση επ’ αυτού όλων των συναδέλφων.
10)  Επέκταση του επιδόματος Μηχανών στους τεχνικούς του ΙΕΤΑ. Άλλοι την τάξανε προ εξαετίας χωρίς αποτέλεσμα (6 Σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ οι 3 εκ των οποίων με απόσπαση δεν είχαν… αρκετό χρόνο να ασχοληθούν με το θέμα επί 6 χρόνια!).

Συνάδελφοι, εμείς θα προχωρήσουμε δυναμικά στον αγώνα των διεκδικήσεων όντες απαλλαγμένοι από πάσης φύσεως εξάρτηση!
  

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η  Συντονιστική  Επιτροπή