Τρίτη 18 Μαΐου 1999

TDE #4: «Προγραμματισμός δράσης»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ # 4

Χαλάνδρι, 18/5/1999

 

Η Τ.Δ.Ε. συνεδρίασε τη Δευτέρα, 17/5/1999 με αποκλειστικό θέμα στην ημερήσια διάταξη:

 «Προγραμματισμός δράσης»

 Η Τ.Δ.Ε. αποφάσισε να θέσει άμεσα τα παρακάτω αιτήματα στη Διεύθυνση:

Οργανόγραμμα.  Ζητάμε την άμεση έγκριση του Οργανογράμματος στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο στις 24/5.  Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για την εφαρμογή του με τον καλύτερο δυνατόι τρόπο, καθώς και την υλοποίηση αυτών που απορρέουν από το κείμενο του, δηλαδή τις διαβαθμίσεις έργου (Οργανισμός-Κανονισμός), την κατάργηση των υπηρεσιών, και τη σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία θα συμμετέχει εκπρόσωπος του Παραρτήματος.

 

Οικονομικά Θέματα.  Διεκδικούμε:

  1. Την τελική ρύθμιση της αμοιβής των αργιών, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με την έκδοση της σχετικής Εγκυκλίου μέχρι την 31/5 (αργία Αγίου Πνεύματος)
  2. Τα ανθυγιεινά της ασφάλειας και των προγραμματιστών, το αργότερο μέχρι τη λήξη των εργασιών της σχετικής Επιτροπής.
  3. Την αύξηση των αποδοχών των νέων συναδέλφων καθώς και την ένταξή τους στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.
  4. Την επαναφορά του εξειδικευμένου επιδόματος ή την αναπλήρωσή του με οποιοδήποτε τρόπο.
  5. Το επίδομα επιφυλακής των προγραμματιστών.
  6. Τα bonus για τα μεγάλα έργα.

Ενσωμάτωση όλων των μηχανογραφικών εργασιών στη Διεύθυνση Πληροφορικής και Οργάνωσης.  Θα αγωνιστούμε ώστε καμία δουλειά να μη φύγει ξανά από την ευθύνη μας και θα επιδιώξουμε την επαναφορά των εργασιών που χάσαμε μαζί με το προσωπικό που τις υποστηρίζει με πρώτη προτεραιότητα την Η.Δ.Α.Τ.

Συγκεκριμένα, υα παραπάνω τέθηκαν υπόψη του Διευθυντή σε συνάντηση στις 18/5/99, ο οποίος απάντησε:

???

Εκτός από τα παραπάνω, η Τ.Δ.Ε. αποφάσισε να προωθήσει και τα ακόλουθα:

Προβολή έργου του Κέντρου Πληροφορικής.  Αναλαμβάνουμε μια μόνιμη προσπάθεια για την προβολή του έργου του Κέντρου προς την Τράπεζα, η οργάνωση της οποίας θα αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης συνεδρίασης της Τ.Δ.Ε. στο προσεχές μέλλον.  Ξεκινάμε με την περιγραφή των έργων που συντελέσθηκαν και συντελούνται στο Κέντρο με τη δημοσίευσή τους από τη εφημερίδα «Γνώμη» του Σ.Υ.Τ.Ε.  Ηδη συζητιέται η συγγραφή άρθρων για το Ισοζύγιο, για το HERMES-Euro (TARGET), τα Υποκαταστήματα και το Migration στον καινούριο υπολογιστή και το νέο λειτουργικό.

Βελτίωση του τρόπου εργασίας.  Ζητάμε την ενίσχυση και θεσμοθέτηση των ομάδων εργασίας. Θέλουμε την αναβάθμιση του τρόπου εργασίας με την εφαρμογή μεθοδολογιών και την εισαγωγή σύγχρονων εργαλείων στην παραγωγική διαδικασία, με κατάλληλη και διαρκή εκπαίδευση.  Γι’ αυτό θα επιδιώξουμε να ενισχυθεί η πρωτοβουλία των νέων συναδέλφων με τη συμμετοχή και παλαιότερων και να λάβει επίσημο χαρακτήρα, προκειμένου να παρουσιαστούν προτάσεις για τα ζητήματα της βελτίωσης του έργου μας,  Και γι’ αυτό το θέμα θα υπάρξει ιδιαίτερη συνεδρίαση της Τ.Δ.Ε.

Τέλος, στο πλαίσιο της οργάνωσης της λειτουργίας της Τ.Δ.Ε. αποφασίσαμε:

  • Η Τ.Δ.Ε. θα συνεδριάζει σε τακτική βάση κάθε δεύτερη Τρίτη στις 11 π.μ.
  • Οι συνεδριάσεις της Τ.Δ.Ε. είναι ανοικτές στο κοινό προς παρακολούθηση.  Η δυνατότητα έκφρασης απόψεων από μέρος του κοινού έγγυται στη διακριτική ευχέρεια της Τ.Δ.Ε.
  • Θα τηρούνται πρακτικά σε κάθε συνεδρίαση, τα οποία θα υπογράφονται με τη λήξη της ή στην αμέσως επόμενη και θα βρίσκονται μετέπειτα στη διάθεση του κοινού.
  • Οταν η Τ.Δ.Ε. εκπροσωπεί το Κέντρο σε τρίτους, εκτός συλλόγου φορείς (π.χ. Διεύθυνση, Διοίκηση), ακούγεται μόνο η θέση της πλειοψηφίας.
  • Δεν νομιμοποιούνται μεμονωμένες ενέργειες μελών της τοπικής οι οποίες δεν έχουν συζητηθεί και εγκριθεί από την πλειοψηφία της.

Κατόπιν αυτών, συμφωνήθηκε να γίνει νέα συνεδρίαση της Τ.Δ.Ε. τη ???, ??? στις ?? π.μ. με ημερησία διάταξη:

«Πρόοδος στη διαδικασία έγκρισης του Οργανογράμματος»

 

                                                                                               Η Τ.Δ.Ε.


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                Ο ΤΑΜΙΑΣ                            ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

Δ. Μυγδάνης                          Γ. Μουαμελετζής                   Χ. Κεχριμπάρη

ΤΔΕ Ep#1 Προς την Διεύθυνση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

Χαλάνδρι, 18/5/1999

 

Προς:   κ. Ηλία Κυριακαντωνάκη, Διευθυντή

Διεύθυνση Πληροφορική και Οργάνωση

 

Κύριε Διευθυντά,

Η Τ.Δ.Ε. στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 17/5/1999 αποφάσισε να θέσει άμεσα τα παρακάτω αιτήματα στη Διεύθυνση:

 

Οργανόγραμμα.  Αποτελεί διαπίστωση του προσωπικού ότι η υπόθεση του Οργανογράμματος έχει καθυστερήσει υπερβολικά.  Παρ’ όλες τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις σας εδώ και πολλούς μήνες, και πρα’ όλες τις υποχωρήσεις του προσωπικού, με αποκορύφωση το Μάρτιο, η διαδικασία της έγκρισής του δεν έχει ολοκληρωθεί.

 

Ζητάμε την άμεση έγκριση του Οργανογράμματος στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο στις 24/5.  Στη συνέχεια θα συζητήσουμε λεπτομερώς και για την υλοποίηση αυτών που απορρέουν από το κείμενο του, όπως τις διαβαθμίσεις έργου (Οργανισμός-Κανονισμός) και τη σύσταση της Συντονιστικής Επιτροπής, στην οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να συμμετέχει εκπρόσωπος του Παραρτήματος.

 

Οικονομικά Θέματα.  Ζητάμε:

 

1.      Την τελική ρύθμιση της αμοιβής των αργιών, η οποία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί με την έκδοση της σχετικής Εγκυκλίου μέχρι την 31/5 (αργία Αγίου Πνεύματος).  Και αυτό το θέμα χρονίζει αρκετούς μήνες.

2.      Τα ανθυγιεινά της ασφάλειας και των προγραμματιστών, με την ευκαιρία των εργασιών της σχετικής Επιτροπής.  Υπενθυμίζουμε ότι το θέμα της ασφάλειας βρίσκεται σε εκκρεμότητα πολλούς μήνες ενώ των προγραμματιστών πάρα πολλά χρόνια.

3.      Την αύξηση των αποδοχών των νέων συναδέλφων καθώς και την ένταξή τους στην Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση.

4.      Την επαναφορά του εξειδικευμένου επιδόματος ή την αναπλήρωσή του με οποιοδήποτε τρόπο.

5.      Το επίδομα επιφυλακής των προγραμματιστών.

6.      Τα bonus για τις ομάδες που φέρνουν εις πέρας τα μεγάλα έργα.

 

Ενσωμάτωση όλων των μηχανογραφικών εργασιών στη Διεύθυνσή μας.  Πάγια θέση μας είναι ότι όλα τα έργα πληροφορικής πρέπει να υποστηρίζονται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Οργάνωσης.  Πρέπει να επιμείνουμε έντονα ώστε καμία δουλειά να μη φύγει ξανά από την ευθύνη μας και να επιδιώξουμε σθεναρά την επαναφορά των εργασιών που χάσαμε μαζί με το προσωπικό που τις υποστηρίζει με πρώτη προτεραιότητα την Η.Δ.Α.Τ.

 

 

 

                                                                                               Η Τ.Δ.Ε.


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                Ο ΤΑΜΙΑΣ                            ΤΟ ΜΕΛΟΣ

 

 

 

Δ. Μυγδάνης                          Γ. Μουαμελετζής                   Χ. Κεχριμπάρη