Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 05/2013

Αθήνα, 15/4/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 5

 
Συνάδελφοι,

Εκφράζουμε τη λύπη μας και το βαθύτατο προβληματισμό μας για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο τελευταίο ΔΣ του ΣΥΤΕ στις 12/4/2013 καθώς και για την ανακοίνωση Νο 7/12.04.2013, η οποία ως φαίνεται είχε συγγραφεί πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του ΔΣ, γεγονός που αποδεικνύει ότι το σκηνικό ήταν προμελετημένο και στημένο!
Στην ανακοίνωση μας Νο3/12.03.2013 είχαμε "προφητικά" επισημάνει ότι: "οι κινήσεις του κατεστημένου του ΣΥΤΕ δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο εκτός από το πώς θα βρουν τρόπο να επιτεθούν στην κίνησή μας" και παρακάτω τονίζαμε: "ότι παλεύουν να στήσουν ένα σκηνικό δικαστηρίου σε επερχόμενο ΔΣ του ΣΥΤΕ στο οποίο θα προσπαθήσουν να μας καταστήσουν αναξιόπιστους". Αυτά τα δημοσιοποιήσαμε πριν από ένα μήνα και επαληθευθήκαμε τώρα! Την επίθεση την περιμέναμε. Αυτό που μας προκάλεσε εντύπωση και εγείρει πολλά ερωτήματα είναι η αδικαιολόγητη και όψιμη επίθεση επί προσωπικού, από μέλη της ΠΑΣΚΕ, στον εκλεγμένο εκπρόσωπό μας Κοσμά Δόλη κατηγορώντας αυτόν ευθέως για "αντιδεοντολογική" συμπεριφορά λόγω της "διαφαινόμενης", κατά το δοκούν, πρόθεσής του να συμμετέχει με την ιδιότητα του εκπροσώπου μετόχου στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΤτΕ. Είναι πραγματικά απίθανα κακοπροαίρετο και καταφανώς εκδικητικό για λόγους αντιπερισπασμού;;; ότι δύο ολόκληρους μήνες μετά τη Γενική Συνέλευση το Προεδρείο του ΣΥΤΕ βάλει εναντίον του εκπροσώπου μας, κατηγορώντας τον γενικώς κι αορίστως για "σύμπλευση με το ΣΕΠΤΕ", το οποίο είναι παντελώς αναληθές και προσβάλει συλλήβδην την παράταξή μας και τον εκπρόσωπό μας κ. Δόλη προσωπικά. Σε κάθε δε περίπτωση οι προσωπικές σχέσεις του καθενός δεν είναι αντικείμενο προς διαπραγμάτευση, ούτε προς έλεγχο, ούτε παριστούν πρακτική αντίθετη με τις αποφάσεις του ΣΥΤΕ.
Κατά τα λοιπά η ανακοίνωση Νο 7/12.04.2013 βρίθει, σκοπίμως, ανακριβειών και αναλήθειας και ειδικότερα:

1) Ουδέποτε ζητήσαμε να συμμετάσχουμε στο Προεδρείο του ΣΥΤΕ. Αντιθέτως, εξ' αρχής δηλώσαμε ότι θα κρατήσουμε τον θεσμικά κατοχυρωμένο ρόλο της αντιπολίτευσης στο ΔΣ του ΣΥΤΕ. Το πώς, λοιπόν, κάποιος διατείνεται ότι επέλεξε να μας αποκλείσει από μια διαδικασία στην οποία ουδέποτε εκδηλώσαμε πρόθεση να συμμετάσχουμε είναι απορίας άξιον και διαφεύγει της λογικής μας!

2) Ουδέποτε συνέπλευσε ο εκπρόσωπός μας ή οποιοδήποτε μέλος μας με τις πρακτικές και τις κινητοποιήσεις του ΣΕΠΤΕ.

3) Ο εκπρόσωπός μας Κοσμάς Δόλης δεν συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων ως εκπρόσωπος των μετοχών του ΣΕΠΤΕ ή αυτών της κ. Πετρούλας Σωκράτους. Σε καμία χρονική στιγμή της Γενικής Συνέλευσης ούτε πριν από αυτήν εξεδήλωσε την πρόθεση να μιλήσει σ' αυτήν ούτε βεβαίως και μίλησε. Ο εκπρόσωπός μας παραβρέθηκε στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων κατόπιν ονομαστικής πρόσκλησης που εδέχθη από το Τμήμα Επικοινωνίας της ΤτΕ ως μέλος του ΔΣ του ΣΥΤΕ όπως άλλωστε παραβρέθηκαν και όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του ΣΥΤΕ. Επομένως η επιχειρούμενη τεχνηέντως διαστρέβλωση της αλήθειας μέσα από την ανακοίνωση 7/12.04.2013 εκτός του ότι συνιστά ευθεία προσβολή της προσωπικότητας του εκπροσώπου μας και επισύρει, προφανέστατα, εκτός των άλλων και νομικές συνέπειες, εγείρει κι ένα πλήθος ερωτημάτων ως προς τον τελικό σκοπό της.

4) Κανένα "ζωτικό" ζήτημα εργασιακών σχέσεων δεν κρίθηκε στην εν λόγω Γενική Συνέλευση, ούτε καν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη.

Συνάδελφοι,
Εάν το νέο ήθος που κάποιοι διατείνονται ότι κομίζουν στα συνδικαλιστικά δρώμενα της ΤτΕ εξαντλείται στις επιθέσεις επί προσωπικού και στην προσπάθεια σπίλωσης των πολιτικών τους αντιπάλων με αθέμιτα μέσα, πετώντας τη μπάλα εκτός του γηπέδου της συνδικαλιστικής πολιτικής, αυτό κατά τη γνώμη μας συνιστά έκπτωση πολιτικών, κοινωνικών και ηθικών αξιών και δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο.
Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε ότι στην εποχή των Μνημονίων στην Ελλάδα επιχειρείται μια συστηματική ισοπέδωση της Δημοκρατίας και της ελεύθερης πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης. Οι δυνάμεις που είναι στρατευμένες στις λογικές των Μνημονίων θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα προκειμένου να επιτύχουν τη φίμωση κάθε σοβαρής αντιμνημονιακής φωνής. Στα πλαίσια του στόχου αυτού εντάσσεται και το σχέδιο της ΠΑΣΚΕ και των συνοδοιπόρων της για την προσωπική σπίλωση του εκπροσώπου μας. Προφανέστατα η εκτίμησή τους είναι ότι η παρουσία του και ο λόγος του τους προξενεί μεγάλη ζημία. Πέραν λοιπόν της συνδικαλιστικής μας δράσης ο εκπρόσωπός μας επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νομίμου δικαιώματος του, που απορρέει από το Σύνταγμα και τους νόμους, προκειμένου να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του.
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η Συντονιστική Επιτροπή

 
ΥΓ.
Το πόσο προσεκτικοί είμαστε συνάδελφοι στις σχέσεις μας με τις μνημονιακές κινήσεις του ΣΥΤΕ καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενώ έχουν περάσει τρεις μήνες από τις εκλογές του ΣΥΤΕ και η κίνησή μας έχει το δικαίωμα να κατέχει χώρο γραφείου στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΣΥΤΕ, εντούτοις το Προεδρείο λειτουργώντας παρελκυστικά και αντιδεοντολογικά δεν μας έχει παραχωρήσει τέτοιο χώρο. Εμείς επιδεικνύουμε υπομονή και απλώς επισημαίνουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε χρεώσει το ταμείο του ΣΥΤΕ με έξοδα γραφείου, κινητών ή σταθερών τηλεφώνων, ΔΕΗ κλπ.

Διεκδικούμε
Αξιοκρατία
Διαφάνεια Αλληλεγγύη