Τετάρτη 26 Μαΐου 2004

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΤΕ – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ 25/5 συνάντηση ΣΥΤΕ – Διοίκησης. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΤΕ έθεσαν τα πρώτα τρία ζητήματα.

Οι θέσεις της Διοίκησης όπως παρουσιάστηκαν στα συγκεκριμένα θέματα καθώς επίσης και στο θέμα της αναδιοργάνωσης που έθεσε η ίδια είναι οι παρακάτω:

 


Α’ Αναλογιστικά ελλείμματα ασφαλιστικών Ταμείων

Ο Διοικητής δήλωσε ότι προ πολλού έχει ασχοληθεί με το θέμα, όπως άλλωστε επιτρέπει και η νομοθετική ρύθμιση. Ήδη σε επίπεδο ΕΣΚΤ έχουν αρχίσει μελέτες μεταξύ άλλων θεμάτων και για τα ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων στις Εθνικές Κεντρικές Τράπεζες και στην ΕΚΤ. Για την Τ.Ε στις αρχές του Γενάρη συνέστησε Επιτροπή για την αντιμετώπιση, μεταξύ των άλλων, των ελλειμμάτων και των ενδεχόμενων κινδύνων στα αποθεματικά των Ταμείων. Επίσης, προς την κυβέρνηση υπέβαλε σκέψεις ώστε ένα μέρος από τα κέρδη της ΤΕ να πηγαίνει στα αποθεματικά της.

Ο ΣΥΤΕ από την πλευρά του δήλωσε ότι αναμένει συγκεκριμένες θέσεις της Διοίκησης

Β’ Υπόμνημα γυναικών υπαλλήλων λόγω της δυσμενούς μεταχείρισής τους από τη βαθμολογική προώθηση των ανδρών λόγω στρατού

Στο θέμα αυτό έγινε μεγάλη συζήτηση. Ο Διοικητής δήλωσε ότι δεν το γνωρίζει, αλλά κατ’ αρχήν δεν βρίσκει επιχειρήματα που στέκουν. Θα μελετήσουν το θέμα οι κ.κ. Βαρελάς και Αλεξανδράκης και θα κάνουν εισηγήσεις.

Γ’ Μετατάξεις υπαλλήλων Ασφάλειας και βοηθητικών κλάδων στο κύριο προσωπικό

Ο Διοικητής δήλωσε ότι παρά το γεγονός ότι έχει προ καιρού δεσμευτεί για την προώθηση του δεν το έχει μελετήσει.

Δ’ Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού Αποφοίτων Λυκείου και ΤΕΙ-ΑΕΙ

Ο ΣΥΤΕ παρουσίασε τα προβλήματα που ανακύπτουν από την έλλειψη προσωπικού σε ορισμένες Διευθύνσεις και Υποκαταστήματα. Η λύση των ανθρώπων του ΟΑΕΔ ή αυτών που κάνουν πρακτική εξάσκηση δεν είναι αποδεχτή από το Σωματείο. Ο Διοικητής δήλωσε ότι δέχεται επικρίσεις για τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων στην ΤΕ. Υπάρχουν υπάλληλοι που κάθονται και επομένως δεν μπορώ να κάνω προσλήψεις. Οι ανάγκες σε προσωπικό είναι αρμοδιότητα των Διευθύνσεων και όχι του Σωματείου. Όταν θα συζητήσουμε την αναδιοργάνωση τότε θα εξεταστούν και τέτοια θέματα.

Ε’ Αναδιοργάνωση

Ο Διοικητής ανάμεσα στα θέματα που του έθεσε ο ΣΥΤΕ αναφέρθηκε στο ζήτημα της Αναδιοργάνωσης. Δήλωσε ότι πρέπει να κάνουμε μια Τράπεζα να παράγει κέρδη, τόσα όσα απαιτούνται για τον σχηματισμό αποθεματικών για την κάλυψη των κινδύνων και για παροχές στο προσωπικό. Χρειάζεται επομένως η αναδιοργάνωση της ΤΕ. Αυτή θα προέλθει από συνεχή διάλογο με τον Σύλλογο, για να δούμε αν υπάρχουν υπάλληλοι που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας και εργασίες που δεν αποδίδουν τίποτα. Να γίνουν επιμέρους επιτροπές για να προετοιμάσουν το θέμα, για να συζητηθούν τα προβλήματα.  Σαν αποτέλεσμα της συμφωνίας της αναδιοργάνωσης, στο τέλος της διαδικασίας θα γίνει εθελουσία έξοδος. Σ’ αυτούς τους συγκεκριμένους υπαλλήλους και όχι γενικά, θα πρέπει να δοθούν ορισμένα κίνητρα για να αποχωρήσουν. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΤΕ του δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να συζητήσουν στη βάση του πλαισίου που έχει χαράξει και ανακοινώσει ο Σύλλογος.