Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2003

Παρέμβαση: Συνεδρίαση ΔΣ ΣΥΤΕ της 1/10/2003

Συνάδελφοι, η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έθεσε στο ΔΣ πολλά από τα παρακάτω θέματα προς συζήτηση και λήψη απόφασης. Σε πολλά από αυτά υπήρξαν διαφορετικές απόψεις για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε αργότερα

1. Ασφαλιστικό
Στις 26/9/2003 κατετέθη η τροπολογία και από 1/10/2003 συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Εκτιμάται ότι το αργότερο σε πέντε ημέρες θα πάει στη βουλή για ψήφιση. Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «κανόνες τιμολόγησης και ρυθμίσεις για το ΦΠΑ».

2. Προαγωγές (περιλαμβάνουν και την 1/10/2003)
Εισαγωγικός μέχρι Τμηματάρχη
Συνολικά 1200 συνάδελφοι είναι προαγώγιμοι. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και εντός των ημερών θα υπογραφούν τα σχετικά πρακτικά.
Εντεταλμένοι (700 συνάδελφοι κρινόμενοι) - Υποδιευθυντές (200 συνάδ.). Έχουν καθυστερήσει σημαντικά παρά το γεγονός ότι η απαρτία απαιτεί την παρουσία μόνο 5 Διευθυντών. Εξετάσθηκαν οι ενστάσεις των συναδέλφων για τα φύλλα επίδοσης. Το ΔΣ του ΣΥΤΕ αποφάσισε να εισηγηθεί τόσο προς τη Διοίκηση όσο και στα μέλη της επιτροπής να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Και επειδή ακούγονται φωνές για προαγωγές μετά τις βουλευτικές εκλογές, αποφασίσθηκε να πιέσει ο ΣΥΤΕ για να ολοκληρωθούν χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος των εκλογών.

3. Λυρική σκηνή και υπουργείο πολιτισμού
Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την πολιτεία, σε πρώτη φάση από τον κ. Χριστοδουλάκη και σε δεύτερη από τον κ. Βενιζέλο να πάρουν το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η λυρική σκηνή και το διπλανό για να γίνουν και οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης. Ταυτόχρονα υπάρχει πρόταση από τη Γενική Δ/νση Αναστήλωσης και Διατήρησης κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρισθεί το κτιριακό συγκρότημα (Ακαδημίας 59-61) ως διατηρητέο μνημείο σύμφωνα με τον Ν 3028/2002. Επειδή το συγκρότημα αυτό είναι περιουσία του Μετοχικού Ταμείου και όχι της Τράπεζας, το ΔΣ θα εξετάσει την οποιαδήποτε πρόταση εφόσον αυτή θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ταμείου και κατ' επέκταση τα συμφέροντα των συναδέλφων.

4. Κτίριο Αμερικής
Η λειτουργία του του νέου κτιρίου δεν θα πρέπει να προκαλέσει την οποιαδήποτε ανατροπή των ισχυόντων εργασιακών σχέσεων (ωράριο - ασφάλεια κτιρίου και τεχνική υποστήριξη από μη εργαζόμενους στην ΤΕ κλπ).

5. Κανονισμός δανείων
Ο ΣΥΤΕ θα πάρει πρωτοβουλία για να συζητηθεί προσχέδιο κανονισμού για να εκδοθεί και να κυκλοφορήσει η νέα εγκύκλιος το Νοέμβριο.

6. Μετατάξεις
Δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της η επιτροπή. Έχουν εξετασθεί 45-50 αιτήσεις για μετάταξη. Αναζητείται φόρμουλα για τις περιπτώσεις των συναδέλφων που προσλήφθηκαν με βάση το Νόμο του 1998 (Ασφάλεια ).

7. Κάλυψη δαπανών μεταπτυχιακών σπουδών
Αφορά αίτημα 17 συναδέλφων που πήραν μεταπτυχιακό τίτλο από το 1998 - 2000. Το αίτημα τους, που είναι να υπάρξει επέκταση της ρύθμισης που ισχύει ήδη για όσους απέκτησαν και αποκτούν μεταπτυχιακούς τίτλους από το 2001 και εφεξής, φαίνεται ότι εξετάζεται ευνοικά.

8. Υλοποίηση της επιχειρησιακής και στους επί συμβάσει
Αναζητείται η φόρμουλα γιατί η τράπεζα δεν θέλει να φανεί σαν extra παροχή .

9. Ηλεκτρονική παρακολούθηση
Επαναβεβαιώθηκε η θέση του συλλόγου για κάμερες μόνο στις αίθουσες συναλλαγών ή σε χώρους που υπάρχουν ή διακινούνται αξίες (χρήματα, επιταγές κλπ) και σε διαδρόμους για λόγους ασφάλειας. Θα ζητηθεί συνάντηση με τους αρμόδιους.

10. Κατασκήνωση
Εκκρεμεί η ψήφιση του νομοσχεδίου που θα διασφαλίζει την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου και θα δίνει τη δυνατότητα στις τεχνικές υπηρεσίες της Τράπεζας για την οριστική μελέτη.

11. Εορτασμοί για τα 75χρονα
Θα ζητηθεί συνάντηση με τη Διοίκηση για να διεκδικηθεί η ηθική ανταμοιβή για την προσφορά του προσωπικού.

12. ΙΕΤΑ
Συζητήθηκε η κατανομή εκτύπωσης των τραπαζογραμματίων μέχρι το 2007 και τις αλλαγές που θα υπάρξουν από το 2007 μέχρι το 2012 αλλά και από το 2012 και μετά. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο επιτροπή του ΣΥΤΕ να μελετήσει το πρόβλημα σε συνεργασία με τους συναδέλφους και τη Διεύθυνση του ΙΕΤΑ, να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς και ενδεδειγμένες λύσεις αξιοποίησης εξοπλισμού και γνώσης.

syte.gr/paremvasi