Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 (20/10/2014)

Διεκδικούμε
Αξιοκρατία
Διαφάνεια Αλληλεγγύη
    
Αθήνα, 20/10/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 30

Συνάδελφοι,
Στην ανακοίνωση Νο 56/16.10.2014 του ΣΥΤΕ διαβάσαμε ότι η διαδικασία πρόσληψης των 60 εξειδικευμένων υπαλλήλων η οποία υπήρξε προϊόν συμφωνίας μεταξύ της Διοίκησης και του Προεδρείου του Συλλόγου (δηλ. ΠΑΣΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ) "…έχει επανειλημμένα ακολουθηθεί από την Τράπεζα εντός των τελευταίων 20 ετών".
Παρατήρηση πρώτη: το Προεδρείο δεν είχε ενημερώσει επί της διαδικασίας τους υπόλοιπους Συμβούλους του Συλλόγου. Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τελευταία φορά έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο! Εμείς προκαλέσαμε συνεδρίαση του ΔΣ την ερχόμενη Τετάρτη 22/10/2014 σύροντας στην κυριολεξία το τραγικό Προεδρείο στην αναγκαία κι επιβεβλημένη ενημέρωση προς όλες τις παρατάξεις. Ο πανικός τους κατόπιν αυτού είναι εμφανής καθώς στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της επικείμενης συνεδρίασης ενώ θα έπρεπε να δεσπόζει το θέμα των προσλήψεων (αυτό και μόνο!) οι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ και της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ το έθεσαν τρίτο στη σειρά συζήτησης! ωσάν να είναι ελάσσονος σημασίας. Εμείς θα απαιτήσουμε να συζητηθεί πρώτο και μάλιστα χωρίς τον οιοδήποτε χρονικό περιορισμό καθώς, πάντα κατά την άποψή μας, τούτη τη στιγμή είναι το κορυφαίο ζήτημα που πρέπει να απασχολεί το ΣΥΤΕ.
Παρατήρηση δεύτερη: κατά την ενημερωτική επίσκεψη κλιμακίου της κίνησής μας στο κτήριο της οδού Αμερικής πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους ότι στην ερώτηση που υποβλήθηκε στον ίδιο χώρο, λίγες ημέρες πριν, προς το Προεδρείο για το ποια θα είναι η ακριβής τελική διαδικασία επιλογής των 60 εξειδικευμένων υπαλλήλων η απάντηση που δόθηκε ήταν αποκαλυπτική: οι κύριοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας δήλωσαν άγνοια!
 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:
Συνάδελφοι,
Κατόπιν των ανωτέρω γεγονότων θέτουμε σε κοινό προβληματισμό απόσπασμα ανακοίνωσης στελέχους της ΠΑΣΚΕ με ημερομηνία 13-10-2014 το οποίο αναφέρει για το θέμα των επίμαχων προσλήψεων τα εξής: "Οι απαντήσεις τους (εννοεί οι απαντήσεις που του έδωσαν οι Σύμβουλοι της ΠΑΣΚΕ και της ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ) είχαν πράγματι επιχειρήματα και πιστεύω ότι με κάλυψαν εν μέρει κρατώντας πάντα μικρό καλάθι και περιμένοντας ότι αυτά που έθεσαν ως επιχειρήματα μόλις τελειώσουν οι πρώτες υποχρεωτικές προσλήψεις των 60 ατόμων θα είμαστε οι επόμενοι. Μάλιστα ο τρόπος που θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις των 60 ατόμων δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο προλήψεων μέχρι σήμερα. Το πιο σωστό είναι να σας τα εξηγήσω από κοντά γιατί ορισμένα πράγματα θα πρέπει να μένουν μεταξύ μας."

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν από την ανακοίνωση αυτή του στελέχους και υποψηφίου της ΠΑΣΚΕ είναι πολλά και αδυσώπητα:
  1. Τελικά η διαδικασία πρόσληψης των 60 εξειδικευμένων υπαλλήλων έχει επανειλημμένα ακολουθηθεί όπως μας αναφέρει η ανακοίνωση Νο 56 του ΣΥΤΕ (ΠΑΣΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ) ή δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο προσλήψεων μέχρι σήμερα όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του το στέλεχος της ΠΑΣΚΕ;

  2. Τι ακριβώς ανέφεραν οι Σύμβουλοι του Προεδρείου στο στέλεχος της ΠΑΣΚΕ το οποίο δεν είναι ανακοινώσιμο αλλά θα "…πρέπει να μείνει μεταξύ τους" σε σχέση με τις προσλήψεις αυτές;

  3. Αφού οι τέσσερις προσλήψεις με σύμβαση ορισμένου χρόνου (στην ουσία πρόκειται για ατομικές συμβάσεις εργασίας) πραγματοποιήθηκαν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης το μήνα Σεπτέμβριο στο οποίο ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ο Πρόεδρος του ΣΥΤΕ γιατί αυτός απέκρυψε από τους Συμβούλους των παρατάξεων που δεν μετέχουν στο Προεδρείο το γεγονός; Το ακόμη χειρότερο είναι ότι το απέκρυψε από όλους τους συναδέλφους!
Τελικά πως είναι δυνατόν να προχωρήσουμε με ένα Προεδρείο που λέει ψέματα (π.χ. στο τραγικό όπως εξελίσσεται Πρόγραμμα Μετεργασιακών Παροχών ο κ. Γερανιωτάκης μας είχε αρχικώς δηλώσει ότι οι εν ενεργεία θα πληρώσουν εισφορές μόνο για δέκα (10) έτη κάτι που απεδείχθη ψευδές), με ένα Προεδρείο το οποίο έπαιρνε γραμμή από την προηγούμενη Διοίκηση για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων που θα εξέδιδε, με ένα Προεδρείο που επιτίθεται με ανοίκειο τρόπο σε υπηρεσιακά στελέχη προσβλέποντας μόνο στα στενά κομματικά παραταξιακά οφέλη του, με ένα Προεδρείο τελικά που σιωπά στην απόπειρα αλλαγής της φύσεως της εργασιακής μας σχέσης η οποία υφίσταται επιτυχώς επί σειρά δεκαετιών;

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος γι' αυτό και στην επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Τετάρτης 22 Οκτωβρίου θα ζητήσουμε τις παραιτήσεις τους πριν μας οδηγήσουν στην απόλυτη καταστροφή!
 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

 
Η Συντονιστική Επιτροπή