Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 1991

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κεχριμπάρη 27-2-1991

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χαλάνδρι 27-2-1991

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πρίν τις εκλογές, με τον συν­άδελ­φο στην καλλίτερη περίπτωση απλό παρατηρητή, αν οχι εν­τε­λως αδιάφορο για το τι συμβαίνει γύρω του.

Ποιός φταίει ομως για αυτό;

Ασφαλώς η κρίση που περνάει το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι μια αιτία, αλλά και η παντελής απουσία της Τοπικής Επι­τροπής είναι μια άλλη.

Η Τοπική εχει καταλήξει σήμερα να είναι ενας θεσμός χωρίς κύρος και ουσία. Παρότι θα μπορούσε να πραγματοποιεί σημαντικές παρεμβάσεις στα εργασιακά μας θέματα.

Εκτός απο τα οικονομικά θέματα η Τοπική πρέπει να ασχοληθεί και με διάφορα θεσμικά ζητήματα οπως:

  • τον Οργανισμό Κανονισμό της Διεύθυνσης (Κλάδος η οχι, ειδικότητες, είσοδος προσωπικού,μετακινήσεις κ.λ.π)
  • να εχει άποψη για το πως πρέπει να ειναι το Μηχανογραφικό Κέντρο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την Τράπεζα Ελλάδος.
  • Να ερευνήσει τι γίνεται στις Μηχανογραφήσεις των άλλων Ευρωπαικών Κεντρικών Τραπεζών.
  • Γιαυτό πρέπει να αναδείξουμε στις επόμενες εκλογές άτομα δραστήρια με κέφι για δουλειά, με ιδέες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της δύσκολης αυτής διετίας.
Απο την Τοπική Επιτροπή περιμένουμε
  • Να αποκαταστήσει την επικοινωνία με τον συνάδελφο.
  • Να συντονίσει τα βήματα με το συλλογικό μας όργανο. Και στις περιπτώσεις που διαπιστώνουμε ανεπάρκεια του συλλογικού μας οργάνου να συντελέσει ενεργά στο να γίνουν ορατοί οι λόγοι της ανεπάρκειας και να ελέγξει και να πιέσει τα εκάστοτε Δ.Σ. Δεν επιτρέπεται να κωλύεται η λειτουργεία των παραρτημάτων απο την δυσλειτουργεία του Σ.Υ.Τ.Ε.
  • Να διεκδικεί ουσιαστικά τα προβλήματα του χώρου μας και οχι να επαφίεται στις διασυνδέσεις της εκάστοτε κυβερνητικης παράταξης.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

                                                                        Χριστίνα  Κεχριμπάρη