Δευτέρα 7 Ιουνίου 2004

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΣΕ 2004

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ στην οτοε

Οι Διοικήσεις των Τραπεζών αποθρασύνονται. Αδιαφορούν για τις κινητοποιήσεις μας και δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον, για να βρουν σημείο προσέγγισης με τα αιτήματα της ΟΤΟΕ.

Η προχθεσινή συνάντηση (03/06/04) έδειξε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι η μαχητικότητα της ΟΤΟΕ και οι επιλεγμένες μέχρι σήμερα μορφές κινητοποιήσεων, δεν φαίνονται αποτελεσματικές και δεν μπορούν να κάμψουν την αλαζονεία και τον αυταρχισμό των τραπεζιτών.

Το Αυτόνομο Δίκτυο είναι υποχρεωμένο να επισημάνει ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις πρέπει να αποκτήσουν το εύρος που απαιτείται για να καμφθεί η εργοδοτική πλευρά.

Γι’ αυτό επανέφερε την πρότασή του, στην Ε.Γ. για εκτεταμένη δημοσιότητα, ξεσηκωμό του κλάδου με περιοδείες ανά την Ελλάδα, συνεδριάσεις του Γ.Σ. μέσα σε κεντρικά καταστήματα, διαρκείς συνεδριάσεις τόσο του Γ.Σ. όσο και των Δ.Σ. των Συλλόγων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση για την ισχυροποίηση του απεργιακού αγώνα στις ιδιωτικές τράπεζες, όπου οι εκβιασμοί του εργοδότη και οι αδυναμίες των συλλόγων μας κάνουν ευάλωτους .

Οι περαιτέρω συναντήσεις, με τους εκπροσώπους των Τραπεζών, δεν θα έχουν κανένα νόημα εάν οι εργοδότες δεν αποδεχθούν σαν βάση διαπραγμάτευσης τα παρακάτω αντικειμενικά μεγέθη:

Æ Η οικονομική βάση της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. που υπέγραψε η Γ.Σ.Ε.Ε.(αυξήσεις 6,1% στο τέλος του χρόνου).

Æ Τα αυξημένα υπερκέρδη των τραπεζών τα προηγούμενα χρόνια που καταγράφουν μεγαλύτερη ανοδική πορεία το 2004.

Æ Η αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των τραπεζοϋπαλλήλων για πολλά χρόνια με την εξαθλίωση των αντίστοιχων μισθών (αυξήσεις 3,1% το 2002,και 2,9% το 2003).

Η αποφασιστική επιμονή στις θέσεις μας ,τελικά αποτέλεσε τη βάση μιας ομόφωνης απόφασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, για πρόγραμμα κινητοποιήσεων με κορύφωση 24ωρη απεργία την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/06/2004.

Με βάση αυτή την απόφαση καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις μορφές κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Ομοσπονδία μας.

Αύριο Τρίτη και ώρα 10 πμ θα πραγματοποιηθεί στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΕΛΑ στην Εθνική Τράπεζα (Πλατεία Κοτζιά) η 6η συνάντηση μεταξύ της ΟΤΟΕ και των εκπροσώπων των τραπεζών, με αντικείμενο τη Σ.Σ.Ε. που διεκδικεί ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Τη συνάντηση αυτή ζήτησαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις έχοντας συνεννοηθεί μεταξύ τους, με στόχο την εξεύρεση μιας λύσης που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Διαφορετικά η ΟΤΟΕ, θα πραγματοποιήσει την 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των εργαζόμενων στις Τράπεζες για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2004